GeriSeyahat Bilgisayarları kapatın, tatil başlasın!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bilgisayarları kapatın, tatil başlasın!

Bilgisayarları kapatın, tatil başlasın!

Pandemi nedeniyle derslerin çevrimiçi yapılması ve sokağa çıkma kısıtlamaları bu yıl sömestir tatilini hem çocuklar hem de veliler için daha anlamlı kılıyor. 15 Şubat’ta derse dönene kadar maske, mesafe, hijyen kurallarına uyarak doya doya tatil yapmak ve eğlenmek onların hakkı. Jürimize tatilde çocuklarla gidilebilecek ve tüm ailenin dinlenme-eğlenme ihtiyacını karşılayabilecek otelleri sorduk.

Orman yürüyüşü gibisi yok: NG Sapanca Enjoy, Sapanca
Saffet Emre Tonguç Hürriyet Seyahat yazarı

İstanbul’a 1.5 saat mesafedeki Sapanca’da NG Sapanca Enjoy hem doğası hem de olanaklarıyla her yaştan misafir için keyif verici bir konaklama adresi. Biz de otele dört kuşak girdik; annem, ablam, ben, yeğenim Billur ve onun oğlu Bora. En beğendiğimiz yer 2.5 saat yürüyüş yaptığımız arkadaki dev orman oldu. Doğanın hep başrolde olduğu tesiste her şey yepyeni, bu sebeple hem hijyen hem de sosyal mesafeyle ilgili bir kaygı olmuyor. Orman ve havuz manzaralı geniş odalar çok şık. Beş tane kapalı, iki tane de açık toplam yedi havuz var. Açık büfe restoranın yanı sıra a’la carte restoran Safran’ın yemekleri de çok başarılı. Lobideki klasik araba ve motosikletler eminim minik misafirler kadar büyüklerin de ilgisini çekecek. (Telefon: 0534 277 76 20)

Bilgisayarları kapatın, tatil başlasın



Ailece kayak eğlencesi: Sway Hotel, Erzurum
Serda Büyükkoyuncu / Seyahat yazarı

Palandöken’deki otel, kar yağsa da yağmasa da kendi pistleri ve kendi karlama sistemiyle her daim karlı ve kayak için çok ideal. Evinizden otelin swayhotels.com internet adresine girip pistlerin ve çevrenin canlı görüntülerini izleyip kar durumunu anlık gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca çocuklarınıza gün boyunca özel ders aldırtabilirsiniz. Otelin şömine başı da oldukça güzel… Dileyen otelin karlı terasında yakılan ateşin etrafında canlı müzik eşliğinde geceyi de uzatabilir. (Telefon: 0442 230 30 30)

Bilgisayarları kapatın, tatil başlasın



Tavşan, keçi, ördek peşinde: Hilton Dalaman Sarıgerme, Dalaman
Erdal İpekeşen Tempo Travel Yayın Danışmanı

Çocuklar için çok fazla alan ve etkinlik olan otelde Carpi’s Farm en sevdikleri yer. Burada çiftlik hayvanlarını, keçi, tavşan, ördek çeşitlerini görebiliyorlar. Eğitimli bakıcıların gözetiminde mini fitness, mini disko ve hobi atölyeleri de var. Çocuk olimpiyatları ve yüz boyama faaliyetleri çocukları bekleyen aktiviteler arasında. Resepsiyondan temin edilebilecek bebek telefonuyla da çocuklarınızı her an takip edebiliyorsunuz. (Telefon: 0252 444 19 81)

Bilgisayarları kapatın, tatil başlasın



Çiftlikte, doğanın içinde: İksirli Çiftlik, Kastamonu
Canan Demiray / Seyahat yazarı

Kastamonu Daday’daki bu harika çiftlik, yarıyıl tatili için 3 gece 4 günlük bir program sunuyor. At bakımından çiftlik hayvanlarını beslemeye, resim atölyesinden sinema gecelerine birçok aktivite çocukları bekliyor. Doğa yürüyüşlerinden yorgun düştüğünüzde soba başında ailece kestane közleyebilirsiniz. Pandemi nedeniyle toplu geziler yapılmıyor ama kendi aracınızla çevre keşiflerine çıkın. Azdavay Cam Terası, Loç Vadisi ve Dipsiz Göl çevredeki güzelliklerden. Safranbolu gezisi de yapabilirsiniz. (Telefon: 0366 616 10 16)

Bilgisayarları kapatın, tatil başlasın



Kazdağları, tarih ve lezzet: İda Blue Otel, Çanakkale
Nalan Miri Sözer / Seyahat yazarı

Buraya oğullarım Deha ve Yekta ile gitmeye bayılıyorum. Aslına uygun olarak restore edilmiş dört tane eski Rum evinde konaklanıyor. Bol bol doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Deha ve Yekta otelin kahvaltılarına bayılıyor. Birçok etkinlik ve doğal yaşam atölyesi düzenleniyor. Ayrıca mevsime göre yürüyüş, Kazdağları turları, mantar avı, Yörük pazarı turu, endemik bitki turu dahi var. Tarihe meraklıysanız 100 kilometrelik çevrede çok güzel antik kentler var... (Telefon: 0286 752 10 45)

Bilgisayarları kapatın, tatil başlasın



Film seti gibi: Abant Masal Evler, Bolu
Özlem Demir / Hürriyet Seyahat gezgini

Doğanın kalbinde, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’in dünyasında vakit geçirip Bilgin, Uykucu, Neşeli’nin ağaç evlerinde konaklama... Dışarıda lapa lapa kar yağarken şömine başında oyun oynayabilir, kütük yataklarda uyuyabilir, banyonuzdaki ahşap jakuzide sıcacık suyla eğlenebilirsiniz. Her köşesinden farklı güzellikte görseller sunan, piknik, at binme, bisiklet sürme ve yürüyüş gibi etkinlikler yapabileceğiniz Abant Gölü Tabiat Parkı ise Masal Evler’e arabayla sadece 20 dakika mesafede. (Telefon: 0374 237 11 49)

Bilgisayarları kapatın, tatil başlasın



Kuş sesleriyle yürüyüş: Gazelle Resort & SPA, Bolu
Deniz Tarhan / Hürriyet Seyahat gezgini

Bolu’ya 18 kilometre uzaklıkta, yemyeşil bir orman içindeki oteli çocuklu aileler gönül rahatlığıyla tercih edebilir. Orman parkurunda, kuş sesleri eşliğinde yürürken geyik, sincap ve benzeri pek çok hayvana rastlayabiliyorsunuz. Çocuklar için ayrıca çok güzel oyun alanları var. Uzun süredir evlere kapanmak zorunda kalan çocuklar, doğada özgürce koşup oynayarak, ormanda keşifler yaparak mutlu olacak. Her mevsim ayrı güzel olsa da kışın karlar altında daha da güzel vakit geçirebilirsiniz. (Telefon: 0374 262 98 00)

Bilgisayarları kapatın, tatil başlasın



Meşe korusunun kucağında: Bakucha Bağ Oteli & SPA, Lüleburgaz
Esra Abalı / Çocuk kitabı yazarı

Pandemide açık ve temiz havada vakit geçirmenin kıymetini daha çok bilir olduk. Bakucha, bu ihtiyacı karşılayacak bir bağ oteli. Istranca Dağları’nın altında uzanan vadide bağları, bahçeleri, bostanları, meşe koruları ve lezzetli mutfağıyla her yaşı mutlu edebilecek özelliklere sahip. Günlerinizi planlarken yakın çevrede görülmesi gereken yerleri de unutmayın. Örneğin Dupnisa Mağarası, Longoz Ormanları, Vize ve Edirne, çocuklarla birlikte mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler. (Telefon: 0288 473 44 17)

Bilgisayarları kapatın, tatil başlasın



Miniklere özel kamp: Toşi Pansiyon, Kaçkarlar
Mutlu Tönbekici / Yazar

Çamlıhemşin’de Fırtına Deresi’nin
hemen kıyısındaki bu pansiyon her yıl olduğu gibi bu yıl da sömestir tatilinde bir ‘Çocuk Kampı’ düzenliyor. 5-9 Şubat 2021 tarihlerinde rehber Muco yönetiminde yapılacak kar kampında kardan adam yarışmasından civar köylere yürüyüşe, şambrel üstünde kızak kaymaktan gece ateş yakmaya kadar her tür eğlence var. (Telefon: 0536 575 85 08)

Bilgisayarları kapatın, tatil başlasın



Oynamaya doyamayacaklar: Adesa Bungalow, Sapanca
Bahar Akıncı / Seyahat yazarı

Sapanca’ya 14 kilometre uzaklıkta, ahşap bungalovlardan oluşan tatlı bir otel. Temiz, ısıtması güzel, kahvaltısı güzel, güler yüzlü, bütçe dostu bir aile işletmesi. En şahane tarafı, Ormanya Milli Parkı’na sadece 4 kilometre mesafede oluşu. Ormanya, içinde geyiklerin, hobbit evlerinin, göllerin, sincapların, kuş gözlem alanı ve çocuklara yönelik doğa okulunun bulunduğu nefis bir tema park. Pazartesi günleri kapalı. Giriş ücretsiz. Ayrıca 6-18 yaş grubundakiler için ücretsiz at biniş eğitimi veriliyor. (Telefon: 0264 592 31 36)

Bilgisayarları kapatın, tatil başlasın


False