GeriSeyahat 4. Açıkhava film festivali başlıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
4. Açıkhava film festivali başlıyor

4. Açıkhava film festivali başlıyor

İstanbul’da düzenlenen 4. Açıkhava Film Festivali, 5 Haziran’da ‘Suyun Sesi’ filmiyle perdelerini açıyor. İşte detaylar…

UNIQ İstanbul ve Başka Sinema işbirliğiyle düzenlenen 4. Açıkhava Film Festivali, Guillermo Del Toro’nun yönettiği, 74. Venedik Film Festivali Büyük Ödülü’nü kazanan, 90. Oscar Ödülleri’nde 13 dalda adaylığı bulunan ve En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Prodüksiyon Tasarımı ve En İyi Film Müziği ödüllerini kazanan ‘The Shape of Water’ (Suyun Sesi) filmiyle başlayacak.

4. Açıkhava film festivali başlıyor

Uzun metrajların yanı sıra kısa filmlerin de seçkiye dahil edildiği festival programı kapsamında animasyon gecesi, korku gecesi ve 14 Haziran’da başlayacak Dünya Kupası’na özel bir gece de düzenlenecek. Festivalde öne çıkan yönetmenler arasında ise Michael Haneke, Greta Gerwig, Yorgos Lanthimos, Michel Hazanavicius, Andrey Zvyagintsev, Christian Petzold ve Fatih Akın bulunuyor.

Öte yandan Ingmar Bergman’ın 100. Doğum yıl dönümü kapsamında yapılacak özel gösterimde Bergman’ın Oscar, Altın Küre, BAFTA ve Venedik Film Festivali’nde ödüller kazanmış ikonik filmleri “Fanny” ve “Alexander” gösterilecek. 11 Eylül tarihine kadar devam edecek olan festivalde 35 film seyirci ile buluşacak.

Haziran ayında seyirciyle buluşacak filmlerin listesi:

5 Haziran The Shape Of Water

7 Haziran Happy End

8 Haziran The Killing Of A Sacred Deer

10 Haziran Hakaret

12 Haziran Ladybird

14 Haziran Looking For Eric – Dünya Kupası Özel

17 Haziran Kısa Film Gecesi

19 Haziran I, Tonya

21 Haziran Loving Vincent

22 Haziran The Greatest Showman On Earth

26 Haziran In The Fade

28 Haziran The Square

29 Haziran Have A Nice Day + Your Name Anismayon Gecesi

Fotoğraflar: uniqistanbul, ranini

False