Schuster'in gereksiz inadı

HADİ geçen hafta Bursalı Volkan’ın, hakem kararına alkışında gençlik, varoş kültürü, erken gelen şöhretin etkileri vardı. Peki Guti’ye ne demeli?

Haberin Devamı

25 yıl Real Madrid, yaş 34 ve greko-latin kültüründen. Ne değişti? Her karara itiraz ve bile bile kırmızı kart. Bari al düdüğü sen oynat. Ne demişti Schuster; “G.Saray ve Bursa galibiyetlerinin anlam kazanması için Eskişehir’i yenmeliyiz.”
Schuster, Türk futbolcusunun çarşamabadan pazara top oynayamadığını, iki büyük maç kazandığında konsantrasyonunun dağıldığını biliyor olmalıydı ki, Beşiktaş bu sezon üst üste üç maç kazanamadı.
Tarihi fark olabilirdi
Bu kadar kötü bir Beşiktaş’ı bu sezon ilk kez görüyorum. Tarihi farktan kurtuldular. İlk yarı Batuhan, Burhan ve Erkan mutlak 3 golü kaçırmasa ve ikinci yarı sahneye Ersan ile Cenk çıkmasa, Beşiktaş’ın hezimete uğraması içten bile değildi. Guti maestro pozisyonunda ama topsuz oyunda hiç yok. Saha parselasyonunu iyi yapan takımlar, Manisa, Kasımpaşa ve dün Eskişehir, Beşiktaş’ın canını yaktılar.
Guti’nin kırmızı kart sonrası diğer futbolcuların daha çok sorumluluk alacağını ve Beşiktaş’ın daha iyi oynayacağını düşünmüştüm. Sadece iki kişi; Ersan ve kaleci Cenk o sorumluluğu aldı. Hastalık belli, hasta bu tedavi ile gidici. Ama doktor inatçı. Schuster’in önde kurduğu çizgi defansın arkasına derinlemesine ve çapraz toplarla Eskişehirsporlu futbolcular sarktı da sarktı. Ve Veysel ile Sezer’in attığı goller bu defans fiyaskonun sonunda geldi.
Yanlış oynadılar
Beşiktaş’ın yarısı yok, doğru. Ama sahadaki kadro Eskişehir’den daha mı kalitesiz bir ekip? Savunma felsefesini ön planda tutan ve zor gol yiyen Eskişehirspor, ligde hiç bir maçta bu kadar net gol pozisyonu bulamadı. Hücum felsefesi olan ve önde basan Beşiktaş’ın gol pozisyonu 1, savunmacı Eskişehirspor’un 11. Nasıl oluyor bu iş? Bobo, Nobre, Quaresma, Nihat gibi golcülerin yok, Küçük Ali’yle bu iş olmaz. Dün Beşiktaş önce savunma sonra kontra oynamalıydı. Yani Eskişehirspor’un oynadığı gibi oynamalıydı. Bülent’in fendi dün akşam Schuster’i yendi. Beşiktaş’ı çözmeye gerek yok, Schuster’i çözen her teknik direktör Beşiktaş’a acı verir.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Ersan’ın çok hızlı bir şekilde takıma adaptasyonu.

BEĞENMEDiM

Haberin Devamı

Schuster’in çizgi defans ısrarını ve Guti’nin kariyerine yakışmayan hareketini.

DİKKAT

Şampiyonluk için Beşiktaş’a devre arasındaki transferler yetmeyebilir.

Yazarın Tüm Yazıları