GeriSeyahat Reyhanca
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Reyhanca

Reyhanca

Cennete yolculukta , lezzet durağına ziyaret

Mercan Restaurant

Ünü Antalya'ya ulaşan Mercan Restaurant

Kaş'ın hatta Teke Yarımadası'nın ilk lokantası. 1956'da açılan lokanta ogünden bugüne aralıksız hizmet veriyor

3 bin yıldır çeşitli medeniyetlere evsahipliği yapan topraklarda, Kaş'tayım. Haftasonları buraya gelmekle, yola çıkarken başlayan güzel saatler yaşıyorsunuz. Yukarıdan, kısa olan Elmalı yolu üzerinden gitmek ayrı bir keyif. Antalya'dan sabah saatlerinde çıkmışsanız ve Korkuteli - Elmalı - Kaş yolunu takip edecekseniz, Korkuteli'deki Dostlar Börekçisi'nde kahvaltı ile güne başlayın. Tadına doyamadığım serpme börekle burada tanıştım.

Yola devam ettikçe ormanlar arasında kıvrılan yollarda gökyüzüne uzanan dağları, otlaklarda kuzuları , güzel gözlü ve sevimli eşekleri, atları görmek, alabildiğine uzanan elma bahçelerinde elmayı dalından koparıp yemek, sizi gündelik sıkıntılardan sıyırmak için birebir, küçük mutluluk sebepleri.

SEDİR ORMANLARI

Elmalı'da duraklayıp, Mimar Sinan'ın kalfası Ömer Paşa tarafından inşa edilmiş görkemli Ömer Paşa Camii'ni mutlaka görün. Tekrar yola dönersek, özellikle Elmalı'dan Kaş'a ilerlerken Tema Vakfı tarafından da ulusal korumaya alınmış yüzlerce yıllık ve dünya üzerindeki nadir Sedir Ormanı örneklerinden olan uçsuz bucaksız, görkemli, çok ilginç görünümde ve güzellikte sedir ağaçlarının oluşturduğu ormanlar içinden yapılan yolculuğun

keyfi, bu seyahati sık sık yapmak için başlıbaşına bir neden...

Antalya'da yaz sıcağı bunaltıcı iken, burada bu görkemli orman yolunda üşüyeceğinizi hatırlatırsam bu ‘‘kaçış planı‘‘nı en yakın zamanda gerçekleştirmeyi arzulamanıza sebep olur sanırım.

Kaş'a ulaştığımızda ilçe merkezine inerken, Kaş'ın şirin evlerini, mavinin en güzel tonundaki denizini ve Meis Adası'nın ışıltılı manzarasını seyre daldım. Kaş'a girdiğimde güzel hava iştahımı açtığı için direkt Mercan Restaurant'a gittim. Ünü Antalya'ya ulaşan Mercan, Kaş'ın hatta Teke Yarımadası'nın ilk lokantası. 1950'li yıllarda Salih Eriş'in hizmete soktuğu restaurant, lezzet prensibinden

ve kalitesinden ödün vermeden, Salih Bey'in ölümünden sonra oğulları Tamer ve Mustafa Eriş'in emekleriyle hizmet veriyor.

GÜLERYÜZLÜ HİZMET

Mercan'a rezervasyonsuz gelmek büyük bir hataydı, çünkü akşam oluyor ve yer yok. Turlayıp dönelim derken boşalan bir masaya alınıyoruz. Siparişleri verirken, çok taze ve lezzetli olmalarıyla tanınan mezelerinin hemen tükendiğini, çok az çeşit kaldığını söylüyorlar. Hem rezervasyonsuz hem de geç gelince katlanmak lazım. 1956'dan bu yana oluşan tecrübenin sırrı masaya oturunca mezesiyle balığıyla ortaya çıkıyor. Karides salata, kalamar tava çok güzel. Şef garson Josef Karaşahin tatlı diliyle büyülüyor. Josef balık seçmemiz için bizi Mercan'ın içindeki Mağara havuza alıyor. Günlük seçilmiş canlı balıkların muhafaza edildiği, içinde deniz suyundan bir minik göl olan mağarada balığımızı seçiyoruz. Karavida, İstakoz, Lagos, Grida, Orfoz gibi türlerin içinde tercihim Akya'nın şiş olarak hazırlanması. Akya şiş, özel bir sosa batırılıp ızgara edilerek hazırlanıyor. Yanında bol rokalı bir salata ile tadına doyulmuyor. Fiyatlara gelince kişibaşı içki dahil 12 milyon lira civarında. Kaş'ta denize nazır, yakamozda salınan teknelerin eşliğinde bir Mercan akşamını kısa zamanda yaşamanızı hararetle öneririm.

Adres ve telefon

Adres: Antalya Beymen, Konyaaltı Cad, No:72, Antalya

& Tel: 0.242.244 04 33

Reyhan BAŞAL

Tel: 0242/340 38 38

False