Ezan bitmeden ve okunurken namaz kılınır mı? Ezan okunurken namaz kılmak doğru mu

Güncelleme Tarihi:

Ezan bitmeden ve okunurken namaz kılınır mı Ezan okunurken namaz kılmak doğru mu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 11:35

Müslümanlar için en önemli ibadetlerin başında namaz gelmektedir. Bu nedenle herkesin belirli bir yaştan sonra bu ibadeti yerine getirmesi gerekmektedir. Bu anlamda pek çok kişi tarafından ezan okunmadan namazın kılınıp kılınamayacağı merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Peki Ezan bitmeden ve okunurken namaz kılınır mı? Ezan okunurken namaz kılmak doğru mu? Sizlere ezan saatleri ve namaz hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Haberin Devamı

 

Kur'an-ı Kerim'de namaz kılmanın önemi ile ilgili pek çok ifade bulunmaktadır. Bu noktada en çok merak edilen konuların başında ezan okuma esnasında namaz kılınıp kılınamayacağıdır.

Ezan Bitmeden ve Okunurken Namaz Kılınır mı?

İslam aleminde farz olarak buyrulan beş vakit namaz bulunmaktadır. Bunun yanında Cuma namazı da farz olarak kabule edilmektedir. Namazını evde kılan kişiler ezan okunması ile birlikte namaza hazır olmaktadır. Fakat ezan okunurken dinlemek ve ezandan sonra namazı kılmak doğru olanıdır. Fakat ezan okunması sırasında namaz kılınır ise kılınan namaz da kabul olmaktadır.

Ezan Okunurken Namaz Kılmak Doğru mu?

Beş vakit namaz ile ilgili en merak edilen soruların başında namazın ezan okunduğu sırada kılınmasının doğru olup olmamasıdır. Bu anlamda namaz kılmak için ezanın bitmesini beklemek en doğru olanıdır. Bu nedenle ezan sırasında namaz kılınmaması gerektiği bilinmektedir. Fakat ezan okunduğu an vakit girmiş sayılır. Bu nedenle ezan okunurken kılınan namaz da kabul olunur.

Haberin Devamı

Kaynak: Diyanet https://kurul.diyanet.gov.tr/Cevap-Ara/204/kaza-namazi-kilinirken-ezan-okunursa-kaza-namazina-devam-edilebilir-mi-

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!