GeriSeyahat OĞULLARIMI İYİ AİLE ÇOCUĞU GİBİ GİYDİRMEM
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
OĞULLARIMI İYİ AİLE ÇOCUĞU GİBİ GİYDİRMEM

OĞULLARIMI İYİ AİLE ÇOCUĞU GİBİ GİYDİRMEM

Alışveriş onun için bir terapi. Almak istediği ürünlerin rüyalarına girdiği bile oluyor. Türkiye’nin en ünlü top modellerinden Çağla Şıkel, İstanbul’daki alışveriş rutinini anlattı.

ALIŞVERİŞ BENİM DEŞARJ KAYNAĞIM   

* Alışveriş sizin için ne anlam ifade ediyor?    

- Bir taraftan deşarj diğer taraftan motivasyon kaynağım. Bir toka, bir ruj bile olsa alışveriş yaptığımda mutlu oluyorum. Alışveriş benim için hiçbir zaman para harcamak olmadı. Çok pahalı şeylere sahip olduğunda mutlu olanlardan değilim. Aksine çok beğendiğim bir şeye uygun bir fiyata sahip olursam daha mutlu olurum. 

* Bir ürün sizi nasıl tavlar?   

- Herkes gibi defilelerden, moda dergilerinden ve stil ikonlarından etkileniyorum. Ama ben daha çok önce hayalini kuruyorum. Kafamda tasarımı yapıyorum hatta dolabımdaki diğer parçalarla kombinliyorum. Ve o hayalini kurduğum şeyle karşılaştığımda ise mutluluktan deliye dönüyorum.

* Düzenli olarak alışveriş yapar mısınız, vitrin alışverişçisi misiniz yoksa önce internet ya da dergilerden beğenerek mi alışverişe çıkarsınız?

- Teknolojinin gelişip, e-shopping sitelerinin artması ile birlikte ben de internet alışverişine abone oldum. iPhone hiç elimden düşmüyor. Sürekli kim ne yapmış, yeni sezonda neler var, neresi indirime girmiş diye bakıp bakıp, kafayı yiyorum.

* İstanbul’daki favori alışveriş noktalarınız? Markalar, AVM’ler, tasarımcılar hangileri?

- AVM olarak İstinyePark’ta her aradığımı buluyorum. Herhangi bir marka bağımlılığım ya da takıntım yok. Tasarımcılar içinde ise Nihan Buruk, Gamze Saraçoğlu, Zeynep Erdoğan ve Raisa Vanessa’nın tasarımlarını beğenerek giyiyorum.

* Beyoğlu ve sokak modası hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Ben pasajlara ilk gençlik yıllarımdan beri tutkunum. Konservatuvarda bale eğitimi aldığım sırada, AKM’deki provalardan çıkıp kendimizi pasajlara atardık. Çok uzun süredir gidemiyordum ama bir ay önce Özge Ulusoy’la birlikte uğradık. 4-5 pasaj gezdik ve gerçekten acayip fiyatlara nefis yazlık giysiler ve takılar bulduk.

* Kapalıçarşı sevenlerden misiniz?

- Aşıklarındanım desek daha doğru olur, benim ruhumu çok iyi yansıtan bir yer orası.

* Nasıl bir şey aldığınızda “işte şimdi paramın karşılığını aldım” dersiniz?

- Bunu sadece ayakkabı aldığımda diyebiliyorum. Ciddi düşkünüm. Cebimde üç ay bir ayakkabının fotoğrafı ile gezdiğim oldu benim.

* Bu yaz mutlaka alacağınız parçalar?

- Eskiden fazla yoktu ama bu yaz göbeği açıkta bırakan tişörtler girdi gardırobuma... Almaya da devam edeceğim.

* Bunda karın kaslarınızın etkisi büyük sanıyorum...

- Aynen. Kış aylarında çok ciddi bir şekilde spor yapmaya başladım. Özel bir spor hocası eşliğinde haftanın bir günü ağırlık, bir gün pilates, bir gün de Miha Body Teck diye bir alet yaptım. Miha vücuda verdiği titreşimler sayesinde 25 dakikada 2,5 saatlik bir kuvvet antrenmanı yapmanızı sağlıyor. Ve sonuçta vücudumun her bölgesi kas aldı.

* Bana mükemmel bir alışveriş deneyiminizi anlatır mısınız?

-  Londra sokaklarında yaşadığım, heyecan ve adrenalin dolu bir gün var, o gün her şeye damgasını vurur, net! Aman bir şey kaçırmayayım korkusuyla 4 saatte bir süt sağmam gerekirken 8 saat yemek bile yemeden mağaza gezmiştim. Artık sütler akmaya, midem kazınmaya başlayınca pes etmiştim.

* Bir alışveriş rutininiz var mı?

- Tek başıma alışveriş tercihimdir. Sokaktaysam mutlaka elime hamburger alırım, patates kızartmasını da montumun cebine sıkıştırırım, gezerek yerim.

BENİM İÇİN LÜKS RUHUMA HİTAP EDENDİR

* Bir sandalet koleksiyonunuz var mı? Nereden buluyorsunuz o kadar şıkırtılı ve göz alıcı modelleri?


- Onları bulana kadar kaç gecemi uykusuz geçiriyorum bir bilseniz. Ölesiye araştırıyorum ve ne yapıp edip rüyalarıma girecek modelleri buluyorum.

* Sizin için lüks nedir?

- Benim için lüks, ruhuma hitap eden üründür. “Ay tam benlik” dediğim. Bana bir şeyler çağrıştıran, sanki daha önce de sahip olmuşum gibi tanıdık gelen... Ve böyle parçalar bulunca da heyecanımı artırıp, motivasyonumu yükselten...

* Kozmetik alışverişinizi nereden yapıyorsunuz?

- Her yerden alabilirim, çünkü markalarım bellidir.

* Ev dekorasyonu ile ne kadar ilgilisiniz?

- O görev Emre’nin. Çünkü benden daha meraklı ev dekorasyonuna...

* Kulağınızdaki küpeler, yüzükleriniz, kolyeler hep göz alıcı... Takılarınızın nereden alıyorsunuz?

- Milka Karaağaçlı ve Sedef Cengiz son zamanlardaki yeni favorilerim. Mücevherlerimi yıllardır Uğur Mücevherat’tan alıyorum. Seyyardan aldığım takılar da fazla.

* Sınırlı bütçesi olan ama modayı takip etmek isteyenler için nasıl bir alışveriş haritası çizersiniz?

- Beyoğlu... Atlas, Terkos ve Beyoğlu pasajlarına uğrasınlar. Salaş tişört, jean şort ve çiçekli elbise edinsinler.

OĞULLARIMI İYİ AİLE ÇOCUĞU GİBİ GİYDİRMEM

* Çocuklarınız için nasıl alışveriş yapıyorsunuz? Markalarınız? Onları nasıl giydiriyorsunuz?

- Serseri seviyorum biraz, iyi aile çocuğu değil de daha salaş. Bol tişörtler, atletler, kot şortlar ve skinny jean’ler giydirmeyi seviyorum. Marka takıntım yok ama internetteki fırsat sitelerde orijinal şeyler  bulabiliyorum.

* Büyük oğlunuz Kuzey artık kıyafetleri hakkında söz söylemeye başladı mı?

- Kuzey tepeden tırnağa kendisi giyiniyor artık. Alışveriş yaparken de “anne ben bunu beğendim, al” diyor.

* Peki kocanız? Emre Altuğ’un alışverişini siz mi yapıyorsunuz?

- Birlikte alıyoruz, yalnız olduğunda bile mutlaka danışır, fotoğraf çeker yollar, fikrimi alır. Ona en çok pudra renklerini, dar düşük belli jean’leri ve yakası açık tişörtleri yakıştırıyorum.

False