GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Bunyol’da gökten 125 ton domates yağacak

İspanya’nın en çılgın festivallerinden La Tomatina, her yıl ağustosun son çarşambasında Valencia’nın 38 kilometre batısındaki Bunyol kasabasında gerçekleştiriliyor. 9 bin nüfuslu kasabaya bu etkinliği izlemek için yaklaşık 40 bin kişi geliyor. Kasabanın meydanında (Plaza del Pueblo) düzenlenen domates savaşında tek kural domatesi ezerek atmak. Sabah meydana domatesler yığılıyor. Düdük çaldığında savaş başlıyor ve iki saat sürüyor. La Tomatina, 1945’te bir grup restoran sahibi tarafından pasta fırlatma savaşı olarak başlatılmıştı. Daha sonra domates savaşına dönüştürüldü. Katılım ücretsiz. Festivalin web sayfasında verilen bilgiye göre, bu yıl festivalde tam 125 ton domates kullanılacak. Festival nedeniyle Barcelona ve Madrid’den Bunyol’a otobüs servisi düzenlenecek. Tek yön 70 Euro. (www.tomatina.es)   

Çoruh kıyısında piyano resitali

Erzurum’un İspir ilçesindeki “Çoruh’tan Kaçkarlara Festivali” 23 Ağustos’ta başlıyor. Kaçkar Dağları’nın güney eteğindeki ilçe ormanları, dereleri, zengin yaban hayatı, kırmızı benekli alabalıkları, balı ve fasulyesiyle meşhur. Bu yıl festivalin açılışını Tuluyhan Uğurlu yapacak. Piyanist, Çoruh Nehri’nin kıyısında “Atalardan ötelere, Kaçkar Senfonisi”ni seslendirecek. Uğurlu’nun resitaline Ahmet Coşkun da şiirleriyle katkıda bulunacak. 24 Ağustos’ta “Anadolu’nun zirvesinde buluşalım” başlıklı etkinlik için Yedigöller’de kamp kurulacak. Yöre sanatçılarından Nurullah Akçayır kamp ateşi başında türkü söyleyecek. 25 Ağustos’ta Çoruh’ta rafting yarışması düzenlenecek. Gece ise İspirli Türk Halk Müziği Sanatçısı Aysun Gültekin konser verecek.
Kadir SABUNCUOĞLU (DHA)

Kaz Dağları’nda eko-yoga kursu

Buğday Derneği, 30 Ağustos’ta Çanakkale’nin Küçükkuyu ilçesindeki Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi’nde, eko-yoga kursu düzenliyor. Katılımcılar dört gün boyunca Kaz Dağları’nın büyülü doğasıyla iç içe olacak, yoga, meditasyon ve merkez farkındalığı dersleri alacak, serbest zamanlarında deniz veya şelalede serinleyecek. Kontenjan 20 kişiyle sınırlı. Katılımcıların yakınları da bu süre içinde eğitim ücretini ödemeden konaklayabilecek. Üç gece tam pansiyon konaklama ve eğitim 490 TL. (www.bugday.org)

Eylülde Karadeniz turu

Raytur 21 Eylül’de Ankara’dan Batum’a sekiz günlük otobüsle Karadeniz turu düzenliyor. Ordu, Rize, Batum, Trabzon, Samsun gezilecek yerler arasında. İki kişilik odada tam pansiyon konaklamanın kişi başı fiyatı 945 TL. (www.raytur.com.tr)

False