GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Svenborg Palyaço Festivali 25 Mayıs’ta başlıyor

Her yıl dünyanın dört bir yanından palyaçolar Danimarka’nın Svendborg kentinde Uluslararası Palyaço Festivali için buluşuyor. Bu yıl 25-29 Mayıs’ta 13’üncü kez düzenlenecek festivale ABD, İngiltere, Almanya, İsveç, Şili, İspanya, Norveç, Belçika, Hollanda, Meksika, Yeni Zelanda’dan 200 civarında palyaçonun katılması bekleniyor. Zilly ve Dizzy gibi 80 yaşını aşkın palyaçolarla amatörleri buluşturan etkinlik kapsamında, beş gün boyunca çocuklar için 50’ye yakın ücretsiz gösteri gerçekleştirilecek. Hastanelerde, ağır hastalıklarla mücadele eden çocuklar için çalışanlara yönelik atölye çalışmaları yapılacak. (www.clownfestival.dk)


Serez ve Selanikliler ateş üstünde yürüyecek

Yunanistan’ın Orta Makedonya bölgesindeki Serez şehri ve Selanik yakınlarındaki Langada köyü bu hafta sonunda özel bir dini ritüele sahne olacak. Aziz Helen ve Konstantin anısına düzenlenen Anastenaria etkinliklerinde keşişler ateş üzerinde zikir yapacak. Eski bir pagan geleneğinin günümüzdeki uzantısı olan ritüelde transa geçen din adamları, 21 Mayıs’ta halka açık bir alanda köz halindeki kömürlerin üstünde yürüyor. Bu gösteri, közler tamamen sönene kadar sürüyor. Ertesi gün köyde bir geçit töreni düzenleniyor ve tüm evler saat yönünün tersine olmak üzere ziyaret edilip teker teker kutsanıyor. Anastenaria, 23 Mayıs’ta halka kapalı bir alanda, yine köz üstünde düzenlenen zikirle sona eriyor.

Fetişistler Londra’da buluşuyor

Avrupalı fetişistlerin önemli etkinliklerinden Rubber Ball Weekend, 27 Mayıs’ta Londra’da gerçekleştirilecek. Burlesk dansçısı Lottie Kixx’in özel bir gösteri yapacağı gece kadınlar için özel olarak düzenlendi. Erkekler, sadece kadınların misafiri olarak bu etkinliğe katılabiliyor. Lambert Road’daki FIRE adlı kulüpteki gösteri saat 22.00’de başlıyor, sabah saat 6.00’ya kadar sürüyor. Etkinlikte kıyafet zorunluluğu var. Katılımcıların fetişist kıyafetleriyle geceye katılması gerekiyor. (www.skintwo.co.uk)

Mavi Bayraklı plajda yüzme keyfi

Bodrum Bitez’deki Doria Hotel, bu yıl hizmete girdi. 6 suit, 5 junior suit ve 92 odalı. Tüm odalarda balkon veya teras var. Ayrıca iki açık, bir kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı ve saunası bulunuyor. Plajı, Mavi Bayrak’lı. Sabah zengin kahvaltı büfesi, öğlen ve akşam ala carte yemek hizmeti ile restoranında günün her saatinde odun fırının ateşinde yapılan çeşitli spesiyalleri servis ediliyor. Otelde çift kişilik standart odada konaklamanın fiyatı 130 Euro. (Tel: 252 311 10 20)

Yoga kampıyla sorularınıza cevap arayın

Orijinal yoga sistemi uygulamalarını bilimsel olarak gerçekleştiren Yoga Academy, mayıstaki yoga kampını 100 yıllık çam ağaçları arasında, mavi bayraklı denizi, temiz kumsalı, yeşil bahçeleriyle bilinen İzmir’in Gümüldür Belde’si gerçekleştiriyor. Holiday Village’da, 19-22 Mayıs arasındaki dört günlük kamp, yoganın büyük üstadı olarak tanınan Paramahamsa Akif Manaf yönetiminde gerçekleşiyor. Yedi pratik yoga dersinde özgüvenin, yaratıcılığın, kararlılığın, sevginin, iletişimin, zihinsel gücün, evrenle bağlantının geliştirilmesi üzerine yedi çakra çalışması yapılacak. Tüm sorulara cevap aranan interaktif bir söyleşi gerçekleşecek ve spiritüel konulu bir film izlenip yorumlanacak. (www.yogaakademi.com)


Ucuz tatil fırsatları

GününTatili.com, yeni bir tatil fırsatı sitesi. Bir e-posta adresi girilerek kolayca üye olunabiliyor. Her sabah indirimli tatil fırsatlarını hem siteden hem de e-posta, Facebook, Twitter ve Friendfeed aracılığıyla paylaşıyor. Bu fırsatlar 48 saat boyunca geçerli. Cardfinans’la 3 taksitte ödenebiliyor. Fırsatlar, “Hemen al” tuşu tıklanarak kolayca satın alınabiliyor ve tatile ulaşım için 5 ayrı havayolu firmasından ulaşım alternatifleri de siteden online görülüyor. Siteye arkadaşlarını davet edenler, satın alınan her tatilden 5 TL kazanıyor. Site açılış nedeniyle özel bir kampanya hazırladı. Kampanyada Günün Tatili’nin üç alt sitesine en çok arkadaşını kaydeden kişiler Gloria Serenity, Mardan Palace ve Rixos Bodrum’da bir hafta çift kişilik konaklama kazanıyor.

Tuna Nehri’nde sekiz gün

Uniworld, Tuna Nehri’ne “Büyüleyici Tuna” isimli butik bir gezi düzenliyor. Sekiz günlük geziye ister Budapeşte’den isterseniz dönüşte aynı güzergahı izleyen Passau’dan katılabiliyorsunuz. Gezi beş yıldızlı otel konforuna sahip River Beatrice isimli gemiyle yapılıyor. Gemi hareket ederken uygun saatlerde geçilen önemli yerleri odanızdan izlerken ses sistemi sayesinde canlı olarak o yer hakkındaki bilgileri dinleyebiliyorsunuz. Böylece nehir kenarındaki kasabaları, tarihi yapıları kaçırmıyorsunuz. Son durak Passau’ya varana dek, Macaristan, Slovakya, Avusturya ve Almanya sınırlarında onlarca bölgeden geçiliyor. 5, 12, 19, 26 Haziran turlarının fiyatı, uçak hariç 2100 Euro. (www.uniworld.com)
False