GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Abant’ta fayton keyfi

Geziciyak 9 ve 10 Ocak’ta Bolu yakınlarındaki Abant Gölü’ne günübirlik turlar düzenliyor. Sabah erken saatlerde İstanbul’dan yola çıkan grup, öğlene doğru Abant’a varıyor. Ormanla çevrili gölün etrafında yürüyüş yapılıyor. Yemek sonrasında, isteyen rehber eşliğinde yayla yürüyüşe çıkıyor ya da göl çevresinde at biniyor, faytonla dolaşıyor. Köy pazarından alışveriş yapıldıktan sonra İstanbul’a dönülüyor. (Tel: 0212 238 51 07)

Dünyanın en iyi 500 oteli arasına girdiler

Seyahat dergisi Travel&Leisure`ın okuyucu anketleriyle belirlediği Dünyanın En İyi 500 Oteli listesine Türkiye’den iki otel girdi: İstanbul’daki Ceylan Intercontinantal ve Bodrum’daki The Marmara. Listenin birinci sırasında ise Güney Afrika`daki Bushmans Kloof Wilderness Reserve yer aldı. Dünya sıralamasındaki otellerden 66’sında gecelik konaklama fiyatının 250 dolar ve altında olması dikkat çekti. The Marmara Bodrum hakkında verilen ipuçlarında balkonlardan görülen Bodrum manzarasına dikkat çekildi, deniz manzaralı ve yarı olimpik havuzları övüldü. Ceylan Intercontinantal ise “Galata Kulesi’ni, Marmara Denizi’ni ve Tarihi Yarımada’yı yatağınızdan seyredebilirsiniz” bilgisiyle tanımlandı.

Sömestr tatili için farklı seçenekler

Gezigen Turizm, sömestr tatili için farklı alternatifler sunuyor. Bunlardan bazıları şöyle: 22-29 Ocak tarihleri arasında Prag-Viyana-Venedik turu. Fiyatı 399 Euro’dan başlıyor. 23-30 Ocak tarihleri arasındaki Büyük Fas Turu’ndaysa fiyatlar 849 Euro’dan başlıyor. Londra turu isteyenler için tarihler 28-31 Ocak. Fiyat 465 Euro’dan başlıyor. (Tel: 0216 347 67 65)

Koç eşliğinde kayak öğrenin

Yarı yıl tatilinde snowboard veya kayak öğrenmek isteyenler için alternatiflerden biri Caddebostan Snowboard ve Kayak Kampı. Uludağ Karinna Otel’de düzenlenen kamp, 24 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında iki dönem olarak yapılıyor. Kamp programları, 8-13 yaş çocuklara ve 14-18 yaş gençlere yönelik farklı içerikler sunuyor. Kampta, eğitimler dışında, kızak yarışları, havuz partileri, freestyle snowboard gösterileri, kareoke, langırt turnuvaları ve sinema geceleri yan aktiviteler olarak yapılıyor. Her dört kampçı için bir koç görev yapıyor. Bütün kampçılar, her türlü duruma karşı sigortalanıyor ve kamp boyunca aileler cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlarla bilgilendiriliyor. Snowboard ve kayak eğitimleri tecrübeli eğitmenlerin yer aldığı ekip tarafından veriliyor. Son model malzemelerle eğitim alan kampçılar, seviyelerine göre başlangıç-orta-yarışmacı olarak üç gruba ayrılıyor. Yeni başlayanlar için özel eğitim parkurları var. Kampın sonunda yapılan yarışlarda ve kapanış kutlamalarında kampçılara sertifikalar, madalyalar ve özel ödüller verilecek. (Tel: 0216 470 69 70)

Tel Aviv uçuşları başlıyor

Atlasjet ile EL AL İsrail Havayolları arasında, İstanbul-Tel-Aviv-İstanbul hattında karşılıklı seferler düzenlenmesi için ortak uçuş anlaşması imzalandı. Türkiye’ye daha önce düzenlediği seferleri 2007’de durduran EL AL Havayolları, bu sayede geri dönmüş oldu. Uçuşlar 1 Mart’tan itibaren İstanbul - Tel-Aviv arasında haftada karşılıklı yedi sefer olarak gerçekleşecek. Tüm uçuşlar, Atlasjet ve EL AL Havayolları’nın kendi uçuş kodları ve numaralarıyla ortak yapılacak. Atlasjet bu ortak uçuşlar için iki Airbus 320 uçağının koltuk kapasitelerini 168 koltuktan 156 koltuğa indirerek, business ve ekonomi class olarak yeniden düzenledi.

Ankaralı Gezginler sergileriyle geldi

Ankaralı Gezginler, deneyimlerini paylaşmayı seven bir grup seyyahtan oluşuyor. Şimdiye kadar iki kitap çıkaran Ankaralı Gezginler’e üye olmak için yaş, cinsiyet, gezilen ülke sayısı gibi özellikler aranmıyor. Önemli olan gezmeyi sevmeniz. İnternet üzerinde bir de grupları var: groups.yahoo.com/group/ankaraligezginler. Bu grup üzerinden ülkeler hakkında bilgi alışverişi yapıyorlar, ortak geziler düzenliyorlar. Ankaralı Gezginler’den 58 fotoğrafçı, dünyanın çesitli yörelerinden derlenmiş fotoğraflarla dördüncü sergilerini açtı. Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki sergide 136 fotoğraf yer alıyor.
False