GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Selanik’e sirtakili tavernalı gezi
FasaFisa Dansçıları 23 Nisan’da Selanik’e gezi düzenliyor. Etkinliğin Selanik tarafına “Line of Dance” okulu destek veriyor. Bu okulun hocaları Türkiye’den gelenlere bazı sirtolar ve Yunan dansları öğretecek. Atölye çalışmalarına paralel olarak, festivale Yunanistan tarafından katılan kişilere harmandalı, çökertme dansları gösterilecek. Akşam tavernalara gidelecek, buzuki eşliğinde uygulama yapılacak. Selanik’in önemli yerleri gezilecek. Tur, 22 Nisan gecesi İstanbul’dan yola çıkıp 27 Nisan’da dönüyor. Dört gün, üç gece sürecek gezinin ücreti 395 Euro. (Tel: 0532 231 69 60)

Her pazar Uçmakdere keşfi
Fotoğrafevi, popüler parkurlara düzenlediği bazı günübirlik gezilerde indirim yaptı. Bu yıl bahar mevsimi için promosyon turu Uçmakdere’ye düzenleniyor. Nisan ve mayıs boyunca her pazar gerçekleşecek turlarda bu eski Rum köyünün tarihi dokusu, sıcakkanlı insanları ve eski evlerin öyküleriyle tanışacaksınız. Sabah çay ve börek ikramıyla başlayan turda öğle yemeği dev çınar ağaçları altında ve deniz kenarına kurulu bir tesiste yeniyor. Her şey dahil fiyatı 75 TL. (Tel: 0212 249 02 02)

Golf tutkunları Bodrum’da buluşuyor
The Marmara Bodrum, 2009’un ilk golf turnuvasını Vita Park Golf sahasında düzenliyor. 3-5 Nisan arasında gerçekleşecek ve her yıl düzenlenecek olan The Marmara Bodrum Golf Turnuvası erkeklerde iki, bayanlarda bir kategoriden oluşuyor. Golf tutkunları, Five Star Diamond ödüllü The Marmara Bodrum’da, Bodrum manzaralı havuz başında yapılacak gala gecesi ve ödül törenine katılacak. Yaz boyunca da golf aktiviteleri devam edecek. (Tel: 0212 334 84 15)

Paskalya kutlamaları başlıyor
Çırağan Palace Kempinski içindeki Laledan Restoran, 12 Nisan’da Paskalya’nın ruhunu yansıtan bir şenlik düzenleyecek. Fransız Şef Olivier Chaleil’in hazırlayacağı tartarinler, omletler, Yunan salatasından Rus salatasına hafif salatalar ve Paskalya çörekleri bir kadeh köpüklü şarap ikramıyla sunulacak. Bu sırada çocuklar balonlar şişirip yumurtaları boyayacak. Etkinliğin kişi başına fiyatı 98 TL. Bu arada Gazebo Lounge çay saatinde Paskalya için hazırlanmış pasta ve çörekler, ev yapımı enfes çikolatalar bir kadeh köpüklü şarap ikramı eşliğinde 14.00-18.00 saatleri arasında sunulacak. Kişi başı 55 TL. 5 Nisan’dan itibaren ev yapımı Paskalya Çikolataları satışta olacak. (Tel: 0212 326 46 46)

Kempinsi Bodrum’a Almanya’dan ödül
Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum’a geçen ay Almanya’dan bir ödül daha geldi. Turizm ve güzellik konularında yayın yapan Senses Wellness Dergisi, aralarında ünlü gazeteciler, turizmciler, SPA profesyonelleri ve dergi okurlarının bulunduğu 200’ü aşkın jüri üyesinden dünyadaki 339 oteli değerlendirmesini istedi. Sonuçlar, Berlin’deki turizm fuarında açıklandı. Altı kategoride yapılan değerlendirme sonucunda Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum “En iyi Beach Resort Oteli” ödülünü aldı.

İstanbul’un sinemaları Mimar Sinan’ın mimarisi
Antonina Turizm, İstanbul Film Festivali nedeniyle sinema temalı bir günübirlik şehir turu düzenledi. 6 Nisan’daki “Beyoğlu’nda Eski Sinemalar ve Eski İnsanlar” turunda festival gösterimlerinin yapıldığı sinema salonlarının tarihini, makinistlerin yaşantısını, ilk sinemaları, sinema oyuncularını, rejisörleri tanıyacaksınız. Majik Sineması, Fitaş Sineması, Ses Sineması, Yeşilçam Sineması, Ar Sineması, Cine Salon Electra gibi pek çok sinema salonu güzergaha dahil. Firma ayrıca 12 Nisan’da Mimar Sinan’ın İstanbulu konulu bir başka şehir turu gerçekleştirecek. Turda Mimar Sinan’ın mimari kimliği, hayatı, bilinmeyen yönleri anlatılacak. Okmeydanı Piyale Paşa Camii, Tophane Ali Paşa Camii, Fındıklı Molla Çelebi Camii, Beşiktaş Sinan Paşa Camii gezi noktalarından bazıları. Her iki turun da fiyatı 55 TL. (Tel: 0212 292 28 74)
False