GeriSeyahat Malzemeler de bakım ister
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Malzemeler de bakım ister

Malzemeler de bakım ister

Güzellik malzemeleriyle aran nasıl? İşte sana güzel ve bakımlı görünmeni sağlayan yardımcı ürünlerin temizliğine dair birkaç küçük ipucu…

Saç fırçası nasıl temizlenmeli?

Hergün saçlarını taradıktan sonra fırçanın telleri arasında kalmış olan saç tellerini temizlemeyi ihmal etme. DoÄŸal yada yapay fırçalar her iki haftada bir gerçek bir bakım programına alınmalı. Åžampuanla yıkayıp, saç kremi yardımıyla uçlarını iyice temizleyebilirsin.ÂDaha etkili bir temizlik istiyorsan saç fırçasındaki ulaÅŸamadığın yerlere kullanmadığın bir diÅŸ fırçası yardımıyla ulaÅŸabilirsin… Tabii, temizlik sonrasında en önemli detay fırçanı iyice kurulaman gerektiÄŸi.

 

Makyaj fırçası nasıl temizlenmeli?

Bir miktar sabun yada bebe sabununu avucuna döküp ılık suyla birlikte köpürt. Fırçayı iyice temizlediÄŸine inanana kadar fırçayı iyice yıa. Güzelce duruladıktan sonra bir havlu yardımıyla nemini iyice al ve kurumaya bırak. Aman dikkat, ıslak fırçayı kesinlikle kullanmaya kalkma. Bir de tam olarak kurumadan dik olarak bırakma. Nem ahÅŸap kısmında birikerekÂfırçanın kıllarının dökülmesine neden olabilir.

 

Fırçalar ne kadar sıklıkla temizlenmeli?

Bu aslında fırçanın ne için kullanıldığına bağlı. Pudra yada allık fırçaları dört haftada bir, ruj yada fondöten fırçaları 2 haftada bir temizlenmeli.

 

Makyaj süngeri temizlenebilir mi?

Sabunla yıkandıktan sonra bir bez yardımıyla nemini al ve bir havlunun üzerinde kurumaya bırak. Daha rahat bir alternatif ise 30 derecede çamaşır makinesinde yıkamak. Ama birkaç hafta içerisinde sünger parçalanmaya başladığında tek yapman gereken yeni bir tane almak.

 

Törpüler temizlenir mi?

Hem de oldukça kolay ve hızlı bir biçimde! Bir yapıştırıcı bandı törpünün üzerine yapıştır ve çek. Oldu bile!

 

False