Kuddusi, Kuddusi!

KUDDUSİ korkma ben seni korurum...” diyen Beşiktaş Menajeri Sinan Engin’in sözleri futbol dünyası unutmuş değil.

Haberin Devamı

Gol öncesi faul kararı hatalı. Selçuk’un serbest vuruşunda Mustafa yükselip kafayı çakarken, Ernst, Ceyhun’un beden yükü altında ezilmişti. İlk yarının son dakikasında Egemen’in Tabata’dan gelen topa koluyla müdahalesi sonunda gözleri yumuk kalan Müftüoğlu’na birileri “Kuddusu, Kuddusi” dedi mi bilemem? Atak futbol felsefesini sahaya yansıttıklarında defanslarında büyük açıklar veren iki takımın mücadelesiydi.
 Haliyle iki tarafın da kalesinde bol bol gol pozisyonları vardı dün gece. Dünya çapında bir yıldız Guti, oyuna ağırlığını bu tür maçlarda daha da koymalı.
Bal yapmayan arı
Bal yapmayan arı gibi pırpır Tabata ya daha efektif oynamalı ya da kontenjan sınırlarına takılıp ilk 11’de yer almamalı.Mademki Schuster’sin doğru zamanda oyuncu değiştirecek ve saha içerisindeki taktik varyasyonlara gerektiğinde kolayca gidebileceksin. Mesela Nobre etkisiz, Bobo oyuna çok geç alındı. Sol kanatta silik etkisiz Holosko, başka türlü taktik varyasyonlarda değerlendirilemez miydi? Rotasyon sıktı artık. Madem milli maç haftasına giriyoruz. Bu önemli maçta Bobo öncü olmalıydı, Nobre sonra. Tecrübesiyle Üzülmez öncü olmalıydı, İsmail daha sonra.
Şenol Güneş ustaca işler yaptı. Takımını çok iyi motive etmişti. Bence golü atan stoper Mustafa’ya şu ana kadar şans vermemesi bana, “Mustafa’nın suçu neydi?” sorusunu otomatikman sorduruyor.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Trabzonspor’un konsantrosyon ve kazanma hırsı.

BEĞENMEDiM

Bu kadar tecrübeli hakemin, bu kadar basit aldatmacalara kanmasını.

DİKKAT

Motivasyonsuz, rotasyon olmaz. Schuster ideal 11’ini bir an önce kurmalı. 

Yazarın Tüm Yazıları