Yazar Murat Mahmutyazıcıoğlu'na ilham veren İstanbul

Güncelleme Tarihi:

Yazar Murat Mahmutyazıcıoğluna ilham veren İstanbul
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2023 10:19

Tiyatro eleştirmeni Bahar Çuhadar’ın her ay farklı bir isimle gerçekleştirdiği ‘İstanbul’da Yaşıyor ve Üretiyor’ söyleşi serisinin 9 Aralık’ta Müze Gazhane’deki konuğu, oyunlarında İstanbul’u baş köşeye koyan yazar Murat Mahmutyazıcıoğlu olacak.

Haberin Devamı

‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’, ‘Kadercan’, ‘Toz’, ‘Istırap Korosu’, ‘Kibritin Ucunda’... Çağdaş yerli tiyatro yazınının son yıllardaki en üretken isimlerinden biri olan Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun hemen hemen tüm oyunlarında İstanbul gizli ya da açık başroldür. Yazarın oyunları; hikâyeleriyle, karakterleriyle, replikleriyle İstanbul’un dününde ve bugününde gezinir, seyirciye adeta şehrin kalbini dinletir. İstanbul’u sadece oyunlarında değil, sosyal medya hesaplarında paylaştığı kısa öykülerinde ve çizimlerinde de kendi gözü ve diliyle anlatan yazar, İstanbul’da Yaşıyor ve Üretiyor söyleşi serisinin aralık ayı konuğu olacak.

Yazar Murat Mahmutyazıcıoğluna ilham veren İstanbul

İBB Kültür’ün ücretsiz etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘İstanbul’da Yaşıyor ve Üretiyor’ başlıklı söyleşi serisinde tiyatro eleştirmeni Bahar Çuhadar her ay farklı bir sanatçıyı konuk ediyor. İzleyici karşısında gerçekleşen canlı sohbetin üçüncüsü, 9 Aralık Cumartesi, 17.00’de Müze Gazhane’deki
T-Atölye’de gerçekleşecek. Konuk yazar Murat Mahmutyazıcıoğlu kendisine ilham veren, yer yer ‘dert olan’, üretimlerinde başrole oturan, karakterleriyle birlikte yeni bir boyut kazandırdığı İstanbul’u anlatacak.

DÖRT OYUNU SAHNEDE

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun kendi tiyatrosu olan bam istanbul üç sezondur, İstanbul’da bir apartmana ses veren oyunları ‘Istırap Korosu’nu sahneliyor. Yazarın kaleme aldığı ‘Toz’, Zerrin Tekindor’un tek kişilik performansıyla ID iletişim yapımı olarak sahneleniyor. Son yazdığı oyun olan ‘Kibritin Ucunda’ ise Zorlu PSM yapımı olarak Rıza Kocaoğlu’nun performansıyla sahnede. Yazarın ilk işlerinden ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’ ise Esin Umulu, Şebnem Köstem ve Yeliz Şatıroğlu’nun performanslarıyla İstanbul Şehir Tiyatroları’nda sahnelenmeye devam ediyor.

Ev sahibi Bahar Çuhadar bu söyleşi serisinde; üretimlerinde İstanbul’a ses veren, İstanbul’un nefesinden güç ve ilham alarak üreten sanatçılar ve yazarlarla, katılımcılar karşısında sohbet ediyor. Konuklarıyla; ilham aldıkları ve yarattıklarıyla bir parçası oldukları bu kentin, eserlerindeki yerini konuşuyor. Söyleşinin ikinci kısmında konuğun kentle kişisel bağı ve geçmişi üzerine sohbet ediliyor. Son kısımda konuk yine İstanbul temalı ‘hayal-anket’ sorularını yanıtlıyor.

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun konuk olacağı ‘İstanbul’da Yaşıyor ve Üretiyor’ sohbeti, 9 Aralık Cumartesi, 17.00’de Müze Gazhane, T-Atölye’de (Kadıköy). Katılım ücretsiz.


BAKMADAN GEÇME!