MFÖ ve Çanakkale konserleri ile devam edecek

Güncelleme Tarihi:

MFÖ ve Çanakkale konserleri ile devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2019 08:30

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın ünlü piyanist Fazıl Say’ın konserine katılmasının ardından, Cumhurbaşkanlığı da sanat açılımına hazırlanıyor. Cumhurbaşkanlığı, bu ay başlayan etkinliklerle her ay kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Beştepe’de ilk konseri Türk klasik ve tasavvuf müziğinin yorumcu ve bestecisi Ahmet Özhan verdi. Özhan’a konserde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tasavvuf ve Semazen Topluluğu eşlik etti. Gecede izleyicilere hem tasavvuf müziği hem de sema gösterileri sunuldu. Konsere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Hicabi Dursun da katıldı.

SONRAKİ ZAFERİN YILDÖNÜMÜNDE

Etkinlikler, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü olan 18 Mart’ta Erol Parlak’ın ‘Bitmeyen Ağıt Çanakkale’ konseri ve 19 Mart’ta Mazhar Fuat Özkan ile devam edecek. ‘Çanakkale Ağıdı’ programında ‘Uyan Memet’, ‘Vazgeç Gönlüm’, ‘İnce Osman Ağıtı’, ‘Ağlamasın Anam’, ‘Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı’ gibi eserler seslendirilecek. Konsere öğrenciler, bürokratlar, sporcular ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de davet edildi. Nisan ayından itibaren Beştepe’deki kültür ve sanat etkinlikleri yoğun şekilde devam edecek.

Cumhurbaşkanlığı tarafından organize edilen etkinliklerde farklı sanatçı ve gruplar Beştepe’ye davet edilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!