'Daha'ya büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Dahaya büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 22:23

Yazar Hakan Günday’ın romanından uyarlanan ‘DAHA’nın dünya prömiyeri, 52’nci Karlovy Vary Uluslarası Film Festivali’nde gerçekleşti. Yönetmen Onur Saylak, Hakan Günday ve filmin oyuncularının da katıldığı prömiyere ilgi büyüktü.

Haberin Devamı

YÖNETMEN Onur Saylak’ın, Hakan Günday’ın aynı adlı kitabından uyarlanan ilk uzun metraj filmi ‘DAHA’, Avrupa’nın en eski ve önemli festivallerinden Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptı. 3 Temmuz Pazartesi günü ilk gösterimiyle uluslararası basın mensuplarıyla buluşan film, eleştirmenlerin büyük beğenisini kazandı. Filmin basın toplantısında yönetmen Onur Saylak, yazar Hakan Günday ve oyuncular Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck ve Lara Aysal ile Ay Yapım’ın CEO’su Kerem Çatay basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Thermal Hotel’deki Grand Hall’de gerçekleştirilen ‘DAHA’nın ilk gösteriminde izleyiciler Onur Saylak ve film ekibini dakikalarca alkışlarken uluslararası basın da film ekibine yoğun ilgi gösterdi. Babasının, insan kaçakçılığı şebekesinin bir parçası haline getirmesiyle suçla tanışan 14 yaşındaki Gaza’nın yaşadıklarını, baba-oğul ilişkisi üzerinden anlatan ‘DAHA’, festivalin ana yarışma bölümünde büyük ödül Kristal Küre için yarışıyor.

Haberin Devamı

Dahaya büyük ilgi

SENARYOYU BİRLİKTE YAZDILAR

Onur Saylak, filmle ilgili ünlü Variety dergisinden Ed Meza’ya konuştu. Saylak, filmi şu sözlerle anlattı:

“Gaza’nın hikâyesi bize milyonlarca insanı cansız olarak görmeye nasıl başladığımızı gösteriyor. Bir insanın diğerini nasıl yok ettiğini anlatıyor. Belki de en önemlisi, bugün kendi toplumumuzda göçmenlere davranış şeklimizle birbirimizin çukurunu kazdığımızı gösteriyor. Aynı zamanda göçmen krizine bireysel yaklaşımın önemini oraya koyuyor. Hükümetler konuyla ilgili politikalar hazırlayabilir ama film, bir insana yardım etmenin politik bir karar olmadığını anlatıyor.”
Ana karakter Gaza’yı daha sempatik hale getirip getirmeme konusuna Hakan Günday’ın “Hiçbir kurgusal hikâye akşam haberlerinden daha korkunç değildir” sözüyle açıklık getiren Saylak, ünlü yazarla çalışmayı şöyle ifade etti:

“Kitabın yazarıyla senaryo yazmak benim için harika bir hediyeydi. Bence birbirimizi anlayan ve tamamlayan bir takımız. Birlikte çalıştığımız ilk projemizde filmin her aşamasını tartıştık.”

Haberin Devamı

Filmin afişi de yarışıyor

DAHA’nın, tasarımına Sarp Sözdinler’in imza attığı afişi de festival kapsamında diğer 10 yarışma filmiyle birlikte ‘En İyi Afiş’ dalında oylamaya sunuldu.
http://www.kviff.com/en/best-poster linki üzerinden, 6 Temmuz tarihine kadar oy kullanılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!