Bachçede Yaz Festivali

Güncelleme Tarihi:

Bachçede Yaz Festivali
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2018 15:06

20 sene önce düzenlenmeye başlanan, Bach&Love, Bach Before&After, Bach&Bahar gibi farklı temalarla tasarlanan Bach festivallerinden 'Bachçede Yaz Festivali' bu sezon müzikseverlerle Sakıp Sabancı Müzesi’nde buluşacak.

Haberin Devamı

Hakan Erdoğan Productions tarafından 1998’de düzenlenmeye başlanan ve bu sezon da devam edecek olan 'Bachçede Yaz Festivali' müzikseverlerle Sakıp Sabancı Müzesi’nde buluşacak.

 15 Ağustos Çarşamba günü François Fernandez ve Yun Kyung Kim verecekleri 'Bach ve Ondan Önceki Dahilerden Füg ve Kanonlar' başlıklı konserle festivalde yer alacak. 19.30'da başlayacak konserin öncesinde ise Evin İlyasoğlu 'Kadın ve Müzik' konulu konuşmasını gerçekleştirecek.

5 Eylül Çarşamba günü gerçekleşecek konserde Jiri Barta ve Terezie Fialova Beethoven’ın 2 ve 3 numaralı viyolonsel-piyano sonatlarını çalacaklar. Jiri Barta ayrıca Bach’ın 6 numaralı solo viyolonsel suitini çalacak. Konserden önce saat 19.30’da konuşmacı Doğan Hızlan kendi müzik arşivini dinleyicilerle paylaşacak.

Haberin Devamı


Çağdaş Avrupa’nın en eski barok orkestrası Hortus Musicus’un şefi ve kemancısı Andres Mustonen’in triosu ile birlikte 11 Eylül Salı akşamı vereceği konserde dinleyiciler Bach müziğinden Balkan müziğine geçişe tanık olacak. Mustonen'in keman ezgilerine kontrbasta Taavo Remmel, vokal, perküsyon ve vibrafonda Anto Ōnnis eşlik edecek. Konser Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras’ta gerçekleşecek. Alexexander Rudin'de 14 Eylül Cuma gecesi Sakıp Sabancı Müzesi The Seed’de Bach’ın solo viyolonsel suitlerini çalacak.


22 Eylül Cumartesi akşamı The Seed’de gerçekleşecek olan konserde ise Sigiswald Kuijken’ın kemanıyla Marie Kuijken’in klavsen dokunuşları bir arada olacak. Bu müzisyenler J.S. Bach’ın klavsen ve keman sonatlarını çalacaklar. 

Program

15 Ağustos Çarşamba - François Fernandez(keman) & Yun Kyung Kim(keman) 'İki Keman Konseri: J.S. Bach ve Ondan Önceki Dahilerden Füg ve Kanonlar'

Konuşmacı: Evin İlyasoğlu 'Müzik ve Kadın' - Saat: 19.30

5 Eylül Çarşamba - Jiri Barta(viyolonsel) & Terezie Violava(piyano) 'Beethoven Konseri'

*Bu konserden önce konuşmacı Doğan Hızlan kendi müzik arşivini dinleyicilerle paylaşacak. - Saat: 19.30

11 Eylül Salı - Hortus Musicus Trio

'Bach & Balkan Konseri: Andres Mustonen(keman), Anto Ōnnis(vokal,perküsyon,vibrafon), Taavo Remmel(kontrbas)'

Haberin Devamı

14 Eylül Cuma - Alexander Rudin(viyolonsel) 'J.S. Bach Solo Viyolonsel Suitleri'

22 Eylül Cumartesi - Sigiswald Kuijken(keman, violoncello da spalla) & Marie Kuijken(klavsen) 'J.S. Bach Keman-Klavsen Sonatları'

Bachçede Yaz Festivali

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!