Afife 'şehir tiyatroları'na gitti

Güncelleme Tarihi:

Afife şehir tiyatrolarına gitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2022 13:49

24. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nde bu sene ödülleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları topladı. En iyi oyun, en iyi tasarım ve hareket düzeni ödülleri Kocaeli BBŞT yapımı 'Vişne Bahçesi'ne giderken İstanbul Şehir Tiyatrosu oyunu İki Efendinin Uşağı yönetmeni Aslı Öngören ile müzik ve giysi tasarımcılarına Afife getirdi.

Haberin Devamı

 

Türkiye tiyatrosunun en prestijli ve uzun soluklu tiyatro ödülü Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, 19 Ekim Çarşamba akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahipleriyle buluştu. Ödüllere pandemi dönemi sebebiyle ara verilmişti. Bu nedenle jüri bu özel sezonda 15 Mart 2019’dan 22 Nisan 2022’ye kadar olan aralıktaki oyunları değerlendirdi. Toplam 16 dalda ödül verilen ve tiyatro camiasını uzun bir aradan sonra bir araya getiren gecenin sunuculuğunu oyuncular Nezaket Erden ile Ali Yoğurtçuoğlu üstlendi.

EN İYİ OYUN: VİŞNE BAHÇESİ
24. Afife Tiyatro Ödülleri'nde 'Yılın en başarılı oyunu' Kocaeli Şehir Tiyatrosu yapımı 'Vişne Bahçesi' seçilirken, 'yönetmen' ödülü İstanbul Şehir Tiyatrosu yapımı 'İki Efendinin Uşağı' ile Aslı Öngören'e gitti. Kadıköy Emek Tiyatrosu yapımı 'Herkes Kocama Benziyor'daki oyunculuğuyla Pınar Güntürkün, Aşınma'daki performansıyla Yiğit Özşener yılın en başarılı kadın ve erkek oyuncuları seçildiler.
Türk tiyatrosunu geliştiren ve dönüşümünde öncü olan oyun yazarlarına verilen Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nün sahibi 'Gomidas' ile Ahmet Sami Özbudak oldu. Komedi ya da müzikal dalındaki oyunlara verilen Haldun Dormen Özel Ödülü’nü 'Amadeus' kazanırken, tiyatronun gelişimine katkıda bulunan isimlere verilen Yapı Kredi Özel Ödülü’nün sahibi Zihni Göktay oldu. Tiyatro tarihine geçen ustalara takdim edilen Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü ise Engin Uludağ’a verildi.

24. YAPI KREDİ AFİFE TİYATRO ÖDÜLÜ'NÜ KAZANANLAR:

Haberin Devamı

Yılın En Başarılı Oyunu: Vişne Bahçesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları
Yılın En Başarılı Yönetmeni: Aslı Öngören/İki Efendinin Uşağı seçildi.
Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Pınar Güntürkün/Herkes Kocama Benziyor
Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Yiğit Özşener/Aşınma
Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Nihal Geyran Koldaş/Nora 2
Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Fatih Sönmez/Acting
Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı: Sena Başdoğan
Yılın En Başarılı Işık Tasarımı: Yakup Çartık/Toz
Yılın En Başarılı Sahne Müziği: Burhan ve Gökhan Şeşen/İki Efendinin Uşağı
Yılın En Başarılı Giysi Tasarımı: Eylül Gürcan/İki Efendinin Uşağı 
Yılın En Başarılı Sahne Tasarımı: Efter Tunç/Vişne Bahçesi
Yılın En Başarılı Hareket Düzeni (Koreografisi): Tuğçe Ulugün Tuna/Vişne Bahçesi
 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!