• Hürriyet Twitter
R

Tatilciler toplanın! Bu yaz cruise seyahati yapmak için 5 harika sebep

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Yaz tatilinizi en güzel denizlerin ortasında yüzen, her gün başka bir limana, farklı koylara doğru yol alan bir otelde geçirdiğinizi hayal edin... Mavinin farklı tonlarını görebileceğiniz, yeni tatlar ve mekanlar keşfedebileceğiniz, eğlencenin doruğuna ulaşabileceğiniz bir tatil istiyorsanız hadi gelin size cruise seyahatinin eşsiz güzelliklerini anlatalım.

Her sabah başka bir limanda uyanmak

Cruise seyahatinin belki de en güzel yönlerinden biri her sabah gözünüzü farklı bir limanda, yeni bir şehirde açmaktır. Heyecanla etrafı keşfetmek için hızlıca göz gezdirirsiniz ve bu keşfetme duygunuzun sizi ne kadar mutlu edeceğini tahmin edemezsiniz. Yeni mekanları keşfetmek, yeni tatları denemek ve mavinin onlarca farklı tonunu sunan berrak sularda yüzeceğinizi bilmek sizi de heyecanlandırmadı mı?

Ayrıca her sabah yeni bir koyda veya limanda gözlerinizi açarken bavul taşıma, açma veya kapama gibi dertlerinizin olmadığını da unutmayın.

Hem denizde hem karada eğlencenin dibine vurmak

Cruise seyahatiyle ilgili en yaygın bilinen yanlışlardan biri de gece eğlencelerinin kaçırıldığı yanılgısıdır. Halbuki gerçekte böyle olmadığını kendiniz de deneyerek görebilirsiniz. Hem gemi içindeki oyunlar ve sıkılmamanız için ince ince tasarlanmış aktiviteler, hem de yanaşılan limanlardaki eğlence hayatına kendinizi rahatça bırakabileceğinizden emin olun! Gemide, her sabah kabininize günlük aktivitelerin nasıl planlandığına dair gazeteler bırakılır. Yani gemide sıkılmanız mümkün değildir. 7 gece konaklamalı cruise seyahatine dahil olduğunuzda, geceyi ister denizde ister karada geçirip eğlencenin dibine vurabilirsiniz, tercih sizin!

Tadı damağınızda kalacak dünya lezzetlerini tatmak

Cruise seyahatleri için yıllardır biriktirdiği tecrübesini geminin farklı restoranlarına akıtan usta şeflerin elinden yeni lezzetler tadarsınız. Sonsuz maviliğe, gün batımına, eşsiz manzaralara bakarken dünya mutfaklarını deneyimlemenin keyfine varırsınız. "Beni deniz tutar" gibi yanılgılardan çoktan kurtulmuş olarak içiniz rahat yemeğe başlayabilirsiniz. Cruise gemileri oldukça dengede ve ağır bir yapıya sahip olduğundan dalgaları hissetmeniz neredeyse mümkün değildir 😉

Vize derdi olmadan başka ülkeleri gezmek

Vizesiz cruise turları, başka bir ülkeye vize gerektirmeden seyahatleri içinde barındırır. Türkiye'den en çok Yunanistan'a vizesiz cruise turları düzenlense de dünyanın başka bölgeleri için de vizesiz turlara kolayca ulaşabilirsiniz. Gemiye binerken gemi personeline teslim edeceğiniz pasaportunuzun yerine size verilecek cruise kartı hem gemide, hem de uğradığınız karasal noktalarda pasaportunuz yerine geçer.

Başlı başına unutulmaz bir tatil ve eşsiz bir deneyim

Cruise seyahati aslında ne kadar anlatsak da kolay kolay hayal edilebilir bir deneyim değildir. Yazın ortasında ılık rüzgarların estiği masmavi denizlerde, büyük ve konforlu bir yüzen otelin içinde kendi yaş grubunuzdan insanlarla hem eğlenmeyi hem de dinlenmeyi belki de artık bu yaz değerlendirmelisiniz.

Yunan Adaları’ndan Norveç Fiyordları’na, Karayipler’den Karadeniz’e kadar birçok farklı cruise rotasından sizi en çok heyacanlandıran birini seçerek bu yazı eşsiz bir deneyimle taçlandırmak isteyebilirsiniz. Farklı bir tatil ve yeni yerleri keşfetmek için içinizde kuvvetli bir istek doğuyorsa çeşitli fırsatlar ve rotalara dair detaylar Karavan Cruises’te! 

Detaylı bilgi almak için tıklayınız.