• Hürriyet Twitter
R

10 adımda Akdeniz’in incisi Malta’yı keşfedin!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

Malta, kısa bir hafta sonu tatilinden fazlasını hak etse de iyi planlanmış yoğun bir programla unutulmaz bir hafta sonu geçirmeniz mümkün. Dünyada ün yapmış Akdeniz lezzetlerinden sualtının büyüleyici dünyasına, tarih yolculuğundan kendine özgü mimari yapısına kadar; Malta’da bir hafta sonu geçirmeniz için 10 sebep...

Türkiye’nin dibinde: Uçakla 2,5 saatlik mesafede

Malta, Sicilya’nın güneyinde Orta Akdeniz’de yer alıyor. Malta, Gozo ve Comino adalarından oluşan ülkeye Türkiye’den uçakla 2,5 saatte gidiliyor. Hafta sonu tatilinde, tıpkı yurt içinde seyahat edermişçesine Malta’da muhteşem bir gezi planı yapabilirsiniz.

Suyu berrak, plajı temiz, gün batımı eşsiz

Orta Akdeniz’in en güzel plajlarında ve sahil şeridinde oldukça keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz. Tekne kiralayarak denize açılabilir; Malta, Gozo ve Comino’nun girintili çıkıntılı falezlerini seyre dalabilir ve gözlerden uzak ıssız koyların tadını çıkarabilirsiniz.

7 bin yıllık medeniyet hikâyesinin tam ortası

Tarih öncesi dönemlerden 2. Dünya Savaşı’na kadar tarihin birçok devrini görebileceğiniz müze ve galerileriyle Malta, kültür gezisi sevenler için de oldukça doyurucu bir yer. Arkeoloji Müzesi, Bazilika Müzesi, Bebek İsa Müzesi, Blitz, Engizisyon Sarayı, Manoel Tiyatro ve Müzesi gibi onlarca mekânda tarih yolculuğuna çıkabilir, birçok medeniyete dair izler bulabilirsiniz.

Dalış için Akdeniz’in en büyüleyici alanlarından bir tanesi

Kara ve su sporlarında oldukça etkileyici aktivitelere ev sahipliği yapan Malta’da dalış etkinliklerine katılmak, en popüler aktiviteler arasında yer alıyor. Su üstünde gördüğünüz güzelliklerin çok daha güzellerini su altında da görmek mümkün. Malta’nın temiz ve berrak sularına dalmak, dalış tutkunları için unutulmaz bir deneyim olabilir.

Asya ve Avrupa mutfağının Akdeniz’de buluştuğu yer

Malta mutfağı, yüzyıllar boyunca doğu ve batıdan birçok kültüre ev sahipliği yapması dolayısıyla eklektik bir mutfak olarak adlandırılabilir. Malta’da tutulan onlarca çeşit balıktan yapılan lezzetli yemeklerin yanı sıra Malta’ya özgü kapunata, lampuki pie, bragioli’yi tatmayı da unutmamak gerek. Aynı zamanda komşuları kadar ün sahibi olmasa da üzüm yetiştiriciliği ve şarap üretimi konusunda da iddialı olan ülkede, düzenlenen turlara katılarak ödüllü şaraplar tadılabilir.

Hareketli gece hayatı

Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde yaşayan insanlar bilirler ki bu suların getirdiği bir yaşam tarzı ve hayata bakış açısı vardır. Malta’da da bunu görmek mümkün. Güneş battıktan sonra da hayatın olanca hızıyla devam ettiği Malta’da gece hayatı oldukça renkli. Yılın her zamanı festivallere ev sahipliği yapan ülkede uluslararası üne sahip sanatçıların konserlerinden gece kulüplerine kadar onlarca eğlence seçeneği bulunuyor.

Her bütçeye göre konaklama imkânı

Devremülklerden otellere, hostellere, paylaşımlı odalara kadar her bütçeye uygun konaklama seçenekleri değerlendirilebilir. En lüks otellerden mahalle içlerinde kiralık odalara kadar tamamen sizin seçiminize kalan seçeneklere ulaşmak mümkün.

Ruhunu dinlendirmek isteyenler için el değmemiş doğa

Keşfetmeyi veya doğayla baş başa kalmayı seven ruhlar için oldukça dinlendirici olacağı şüphesiz olan Malta kırsallarında, yüzlerce yıl önceden kalan şövalye evleri, falezleri döven dalgalar veya bereketli tarlalar görülebilir.

Mimari yapı hayranları için kültür mirasları

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan mekânları ve binalar keşfedilmeyi bekliyor. Valletta’yı, Anıt Taş Tapınaklar’ı ve Yeraltı Odaları’nın muhteşem heybetine tanıklık edin. Örneğin, dünyadaki en eski taş abidelerden kabul edilen Ggantija Tapınakları, Bronz Çağı’ndan bugüne ulaşmıştır.

Unutulmaz filmlere ev sahipliği yapan doğal setler

Akdeniz’in Hollywood’u olarak bilinen Malta, gişede büyük başarılara imza atan ve sinema tarihinde iz bırakan filmler arasında yer alan bazı filmlerin çekimlerine de ev sahipliği yaptı. Malta’yı turlarken Gladyatör, Truva, Münih, U-571, Monte Kristo Kontu gibi bazı filmlerin çekildiği yerleri görebilirsiniz. Sokaklarda yürürken 19. yüzyılın Marsilya’sından 1960’ların Beyrut’una geçmiş gibi hissedebilirsiniz.

Kabul edin, Malta’da böyle bir hafta sonu sizi de heyecanlandırdı!

Bu etkinlikleri ve çok daha fazlasını yapmayı hayal ediyorsanız harekete geçmenizin önünde hiçbir engel yok. Malta’da efsane bir hafta sonu için hemen tıklayın!