GeriSeyahat Kadınlar pazarı esnafı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kadınlar pazarı esnafı

Kadınlar pazarı esnafı

Kaçak et bizim tezgahımıza girmez

HER gün tonlarca etin satıldığı Fatih Kadınlar Pazarı'nda et satışlarında azalma yok. Çarşıdaki onlarca kasabın vitrini et dolu. Taze kuzu eti alabilmek için sırada bekleyenlere bile rastlanıyor. Kasapların çoğu Buffalo operasyonunun kendilerini etkilemediğini söylüyor. ‘‘Biz taze et satıyoruz. Kaçak et bizim tezgahımıza girmez’’ diyorlar. Buffalo operasyonundan sonra etlerin mühürlü kısımlarını vitrinde daha iyi teşhir ettiklerini söylüyor kasaplardan biri: ‘‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mezbahalar Müdürlüğü'nün kontrolünden geçtikten sonra etler buraya geliyor. Sakıncalı bir durum yok’’ diyor. Bir diğeri çarşıdaki etle ilgili başka bir soruna dikkat çekiyor: ‘‘Burada birbuçuk milyona kıyma satılıyor. Bu kıymanın içinde her şey var. Etlerden artan ne varsa kıyma yapıyorlar. Vatandaşa yediriyorlar. Burada kaçak ya da kontrolsüz et sorunu yok ancak kalitesiz kıyma sorunu var.’’

Kuşku duyulması normal

Cemil Erden: ‘‘Birçok esnaf etkilenecek. Etle ilgili bir tartışma yaşanınca doğal olarak vatandaşa yansıyor. Sık sık gıda zehirlenmelerinin yaşandığı bir ortamda vatandaşın

kaçak ete kuşkuyla yaklaşması çok normal. Ama operosyanların olması bizi memnun ediyor. Haksız rekabetin önüne geçilmiş oluyor.

Devlet göz yumuyor

İhsan Kaya: ‘‘Et konusunda İstanbul'u frenleyen Kadınlar Pazarı'dır. Çünkü buradaki esnaf sürümden kazanıyor. Bir günde tonlarca et satılıyor burada. Müşterilerimiz bizim sattığımız ete güveniyor ancak yine de etkileniyorlar. Kaçak ete devlet göz yumuyor. 1994'te buffalolar Türkiye'ye törenle sokuldu. Yıllarca kimseden ses çıkmadı. Devlet kaçak etin girişini görmüyor muydu? Neden bugüne kadar beklendi?‘‘

False