Tekstilde iş var

Güncelleme Tarihi:

Tekstilde iş var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2015 10:56

Yenibiris.com ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (İTHİB) işbirliği ile hayata geçen ‘Tekstilde İş Var’ platformu sektörde çalışmak isteyenlerle işvereni buluşturacak. İTHİB’e üye 4 bin işyeri aradığı adaya platform üzerinden ulaşabilecek. Benzer projeler farklı sektörler için de yapılacak.

Haberin Devamı

Yenibiris.com, sadece tekstil sektörüne yönelik CV’lerin toplanacağı bir platform kurdu. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (İTHİB) desteklediği ‘Tekstilde İş Var’ platformu, tekstil sektöründe ihtiyaç duyulan kişilerin İTHİB üyelerine kazandırılmasını amaçlıyor.

2016’da sektörlere odaklanacaklar
Yenibiris.com’a girip ‘Tekstilde İş Var’ bölümüne CV bırakan adaylar, yaklaşık 4.000 İTKİB üyesi şirket tarafından görülecek. Bu sayede tekstil sektörü aradığı nitelikli personele tek bir havuzdan daha hızlı bir şekilde ulaşabilecek. Projenin resmi duyurusu yapılmadan ilk 4 saatte 1.000 başvuru geldi. Hedef ilk ay 45-50 bin CV’ye ulaşmak.

İmza töreninde konuşan Hürriyet Gazetesi CEO’su Ahmet Özer, “Her sektörün en önemli sorunu istihdam. Biz Yenibiris.com olarak işveren ve iş arayanı bir araya getiren bir platformuz. 2016 yılı bizim için sektörlere odaklanma yılı. Her sektörün ihtiyaçları farklı. O nedenle bir iki sektör seçip bu sektörlere odaklanıp, özel projeler geliştirelim dedik. İlk olarak Tekstilde İş Var ortaya çıktı. Bu tamamen istihdama ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak bir işbirliği.” Ahmet Özer, başta perakende olmak üzere farklı sektörler için de benzer projeler olacağını söyledi.

Her kademe çalışana ihtiyaç var
Sektörün tekstil mühendislerinden makine mühendislerine, endüstri mühendislerinden kimya mühendislerine hatta muhasebecilere, ara elemanlara, pazarlamacılara kadar her pozisyonda istihdam potansiyeline sahip olduğunu söyleyen İTHİB Başkanı İsmail Gülle “Kaliteli insana her zaman ihtiyaç var. O insanla ihtiyaç sahibini bir araya getirmek bizim temel amacımız. Projenin çıkış noktası da bu” dedi.
Gülle, özellikle gençlerin tekstil sektörüne bakış açılarını değiştirmek için Yenibiris.com ile işbirliği yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Tekstilde iş olduğuna inanıyoruz. 14 tekstil fakültemizden her yıl yüzlerce gencimiz mezun oluyor. İşsizliğin arttığı bir dönemdeyiz. İşsizlerimizin yüzde 20’sini eğitimli gençler oluşturuyor. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi sektörün dinamizmine katmak istiyoruz. Biz burada yaptığımız işbirliği ile istihdama dolayısıyla ülkemize ufak bir artı bile katabilirsek mutlu oluruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!