Çocuklar bilgisayar kodları yazacak

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar bilgisayar kodları yazacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2014 12:34

Mayısın ilk haftası istanbul’da düzenlenecek Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı adlı organizasyonda 7-17 yaş arasındaki çocuklar bilgisayar kodları yazacak.

Haberin Devamı

Türkiye Bilişim Derneği’nin sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı organizasyonunda, 7-17 yaş arasındaki çocuklar bilgisayar kodları yazacak. Mayısın ilk haftasında düzenlenecek ve 5 gün sürecek etkinliğe öğrenciler okullarından veya evlerinden katılabilecekler. Öğrenciler hafta boyunca siyaset, iş, sanat, spor ve bilim dünyasından isimlerin katılımıyla çekilen kısa tanıtım videolarını izleyecek, bilişim sektörünün tanınan isimleriyle video-sohbetlere katılabilecekler.

Ardından da programlamacocukoyuncagi.org sitesi üzerinden yayınlanacak programlama içeriklerini adım adım takip ederek, ilk kodlarını yazacaklar. “Bilişimde tüketim toplumundan üretim toplumuna” sloganıyla başlatılan projede 100 bin çocuğun ilk bilgisayar kodlarını yazmaları hedefleniyor. Yıl boyunca devam edecek çalışma içinde çeşitli etkinlikler de yapılacak. İlkokul ikinci sınıftan, lise son sınıfa kadar öğrenciler bireysel veya okulları ile birlikte kurumsal olarak da katılabilecek.

ABD’de 20 milyon öğrenci katıldı
Organizasyon internet üzerinden çevirimiçi yapılacağı için, sınıf ortamında tek bir bilgisayar ve projeksiyon kullanılarak tüm öğrencilerin katılımıyla yapılabileceği gibi, her bir öğrencinin kendi bilgisayarına sahip olduğu laboratuvarlarda da uygulanabilecek. Bireysel katılanlar ise kendi bilgisayarları ve internet bağlantısı ile organizasyonda yer alabilecekler. Türkiye Bilişim Derneği Proje Yöneticisi Doç. Dr. Selçuk Özdemir, “Dünyada çocukların bilişimle mümkün olan en erken yaşlardan itibaren üretim yapması için çalışmalar yürürken, dernek olarak böylesine bir süreci ülkemize taşıma sorumluluğunu omuzlarımızda hissettik. Destekçilerimizin katkısıyla da süreklilik gösteren bir çalışma yapmış olacağız” diyor. Özdemir’in verdiği bilgiye göre organizasyon kapsamında çocuklara algoritma geliştirme, kodlama ve web tasarıma yönelik içerikler sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!