GeriSeyahat Gunun mekáni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Gunun mekáni

Gunun mekáni

John Sytmen'in isletme mastiri yapmak icin geldigi Istanbul'da icmek istedigi bir fincan kahve, hayatini degistirdi. Damagina gore bir kahve bulamayan Sytmen, sonunda careyi bir kahve dukkáni acmakta bulmus. Buraya yerlesme sebeplerini ‘‘birisi isim, digeri esim’’ olarak tanimliyor. Bugun Nisantasi'ndaki ‘‘John's Caffee World’’de (John'un Kahve Dunyasi) dunyanin dort bir yaninda yetisen kahve cesitlerini bir arada sunuyor.

1995 yilinda Nisantasi'nda acilan ilk dukkánin ardindan sekiz satis noktasi daha acilmis. ‘‘Musteriler, kahve cesitlerine yavas yavas asina oluyorlar. Yeni musterilerimize oncelikle Kolombiya kahvelerini tavsiye ediyorum’’ diyen John Sytmen, ‘‘En hafifi Kolombiya kahveleridir. Musteri daha sonra diger ulke kahvelerini denemeye basliyor ve kendi kahvesini buluyor,’’ seklinde konusuyor.

John'un Kahve Dunyasi'nda cesitli ulkelerden gelen otuzun uzerinde kahve cesidi var. En cok tercih edilenler ise French Vanilla ile Irish Cream. Dukkánda ‘‘eriyen kahve’’ turleri satilmiyor. Bu tur kahvelerin defalarca filtrelendigini ve icine bazi kimyasal maddelerin katildigini, bu nedenle fazla alindigi takdirde zararli olabilecegini dusunuyor.

John Sytmen, ‘‘Turkiye'de kahve yetismemesine karsin Turk kahvesinin koklu bir gecmisi var. Onceleri Yemen'den ithal edilirken simdi dunyanin diger kahveleriyle karisti ve eski lezzetinden uzaklasti,’’ diyor ve ekliyor: ‘‘Turk kahvesinin ozelligi cok ince cekilmis olmasidir. Bizdeki tum kahve cesitleri istege bagli olarak pres, espresso ve kahve makinaleri icin cekilebildigi gibi, Turk kahvesi seklinde de cekilebiliyor. Bu nedenle bizdeki kahve cesitlerinin tumu Turk kahvesi gibi pisirilebilir.’’

John's Caffee World

Merkez: Sakayik Sok. Nisantasi

Subeler: Mayadrom Alisveris Merkezi, Maya Sitesi arkasi Caroussel Alisveris Merkezi, Bakirkoy

Kahve & Cay, Topagac, Goztepe

Schlotzsky's Deli, Bagdat Caddesi

Vakkorama Akmerkez, Etiler

Paisson Bistro, Koybasi Cad. Yenikoy

Vakko Suadiye

Famous Pheasant, Garanti Koza, Zekeriyakoy

False