Yüce Divan’a gidecek

Güncelleme Tarihi:

Yüce Divan’a gidecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2014 01:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan, ne yaparsa yapsın, ya aklanacak ya da gerekli şekilde yargılanmak için Yüce Divan’a gidecek, kurtuluşu yok. Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı arzusu artık kalmamıştır” dedi.

Haberin Devamı

Bilecik’te seçim bürosu açılışında partililere seslenen Bahçeli, şunları söyledi:

Bir torba yasanın içinde yolsuzluk ve rüşvet, internet, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) değiştirilmesi, MİT yasası, şu bu... Memleket öyle bir hale geldi ki torba yasayla torbacılar faaliyet gösteriyor. Şu an ülkeyi torbacılar yönetiyor. Artık AK Parti’nin siyasal ömrü tükenmiştir. Bir evde 2.2 katrilyon lira çoluğu ile çocuğu ile kardeşleri ile paylaşılmış paraların konuşulduğu bir yerde Başbakan olarak kalması dahi düşünülemeyecek bir kişinin 28 Ağustos’ta cumhurbaşkanı olması mümkün müdür? Onun için Cumhurbaşkanlığı Recep Bey için hayaldir, hülyadır, rüyadır. Bu mümkün değildir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında telefon görüşmeleri internete düştü. Başbakan ‘Bunlar montajdır’ diyor. Eee, bunu senin demenle millet buna inanmaz. Sesler birbirine benziyor. O zaman bunun ispatı lazım. Onun için Başbakan bir talimat vereceksin, ‘Bu sesler bana mı ait, oğlum Bilal’e mi ait, bu paralar bizim evlerde mi saklanıyor, yoksa ne oluyor. Gelin bütün savcılar, bunu hesabını sorun’ diyecek. Eğer 70 günden beri bunların üstünü örterek, hâlâ bu bana kurulan tuzaktır, komplodur, montajdır diye milleti aldatma.

EV DOLDURUR

Haberin Devamı

Bu 1 milyar doları 25 metrekarelik bir evin içine koysanız ağzına kadar dolduruyor, dolar olarak. Böyle bir şeyi, bir gecede hava kararsın da dağıtın. Bu memleket haramın üzerine kurulmadı. Bir tane İran'dan uşak gelmiş. 29 yaşında, altın kaçakçısı, kara para aklayıcısı, İran'daki ambargoyu değişik yerden delmeye çalışan ama bununla ilgili Türkiye'de 4 tane bakanı avucunun içine alıp, her dediğini yaptıran, rüşvetle besleyen bir uşak. 11 tane bu iktidar döneminde palazlanmış işadamı havuz oluşturmuşlar. Niçin, Sabah ve atv'yi almak için. Başbakan emir vermiş arkasından salma çıkartmış. 100'er milyon dolar havuza para koyacaksınız. İşadamları 'Emrin olur' diyor. Sayın Başbakan diyor ki, 'Bunlar istikrarlı işadamları, bunlar bu havuza girseler ıslanmazlar' diyor. Sayın Başbakan bu havuzu 630 milyon dolarla doldurduktan sonra o adamlar niye ıslansın. Koyun yününden yapılmış döşek gibi olur orası. O paraların üstünde herkes yatar, neresinde ıslanacaksınız.

Haberin Devamı

Başbakan hırsızlığın hesabını vermeli

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmasıyla ilgili “Başbakan ve hükümetinin meşruiyeti kalmamıştır. Türk Milleti; villasına rüşvet ve hırsızlık kanalıyla istiflediği paraları, operasyon olur beklentisiyle kaçırma hesabı yapan birisinin başbakanlığına daha fazla tahammül edemeyecektir” dedi. Bahçeli, dün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Başbakan’ın değişik adreslere gizlenmiş 2.2 katrilyon tutarındaki kirli paranın tamamen sıfırlanmasını ısrarla ve aceleyle oğlundan istediği anlaşılmıştır. Başbakan telefon görüşmesini montaj diyerek savuşturacağını aklından çıkarmalı, paralel saldırı diyerek yakayı kurtaracağını hiç düşünmemelidir. Bugüne kadar sızan hiçbir ses kaydı veya tape başbakan tarafından yalanlanamamıştır. Fas’tan yandaş ‘Alo Fatih’ hattına talimat verdiğini bizzat ikrar etmiştir. Başbakan 70 gündür milleti komplolarla kandırmasının, hırsızlığı inkâr eden yüzsüzlüğünün hesabını vermelidir.

Haberin Devamı

HUKUK ÜSTÜNE GİTMELİ

Başta Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere, hukuk organları devreye girmeli, iddiaları teker teker incelemeli ve soruşturmalıdır. Ayrıca rüşvetçi bakanlarla ilgili fezlekeler derhal TBMM’ne intikal ettirilmeli, 17 Aralık ve 25 Aralık’ta adaletin peşine düştüğü şüpheliler objektif ve bağımsız mahkeme önünde çete başıyla birlikte hesaba çekilmelidir. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!