Yıldız 2016 Harp Oyunu

Güncelleme Tarihi:

Yıldız 2016 Harp Oyunu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 23:23

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kuvvet Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı ile birlikte dün Harp Akademileri Komutanlığı'nda devam eden Yıldız-2016 Birleşik/Müşterek Harp Oyunu faaliyetlerini inceledi.

Haberin Devamı

10 Mayıs 2016 tarihinde kriz yönetim aşamasıyla başlayan harp oyununun, 14 Mayıs 2016 tarihinden itibaren harp safhasıyla devam ettiği bildirildi. Toplam 906 personelin görev yaptığı Yıldız-2016 Birleşik /Müşterek Harp Oyunu’na, 9 bakanlık ve 17 sivil kurum- kuruluş temsilcisi de katıldı. 7'si NATO üyesi olmak üzere 35 ülkeden 112 yabancı personel gözlemci olarak yer aldı. Harp oyunlarının gerçek şartları birebir yaşatmak amacıyla jenerik harita ve senaryoya dayalı, stratejik ve operatif karargâhlar seviyesinde ve iki taraflı konvansiyonel harbi simüle edecek şekilde yapıldığı ifade edildi.

Tatbikata katılanlara hitap eden Orgeneral Akar, günümüzün harekât ortamında devletin tüm kurumları ve sivil kurumlarla işbirliği içinde çalışmanın, önemine değindi. Orgeneral Akar ayrıca, Türkiye'nin PKK'dan IŞİD’e kadar terörün her türlüsü ile etkin bir şekilde mücadele ettiğini, devam eden operasyonlarda sivil zayiat olmaması için azami gayret gösterildiğini, teröristlerin faaliyetleri nedeniyle bozulan kamu düzeni sağlanana kadar mücadelenin süreceğini vurguladı. 

BAKMADAN GEÇME!