Yeni slogan kışlalarda

Güncelleme Tarihi:

Yeni slogan kışlalarda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2009 11:02

Askeri birliklere "Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye" yazılı tabelelar konulmaya başlandı. Bunun ilk uygulaması da Ankara Zırhlı Birlikler Okul Komutanlığı oldu.

Haberin Devamı

İlk kez 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde asılan "Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye" yazısı, askeri birliklerde tepelerin üzerine de yazılmaya başlandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın ilk kez 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında kullanmaya başladığı "Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye" sloganı dağa-taşa yazılmaya başlandı. Bazı birliklerde slogan tabeleya yazdırılırken, bunun masraflı olacağı dikkate alınıp taşlarla yazılması yoluna gidilecek.

Ankara'nın Etimesgut ilçesi sınırlarında bulunan Zırhlı Birlikler ve Okul Komutanlığı'nın Çağlayan Sosyal Tesisleri'nin bulunduğu bölgenin tepesinde bulunan bayrak ve Atatürk rölyefinin altına "Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye" sloğanının yazılı olduğu dev bir tabela yerleştirildi. Eskişehir yönüne giden bütün araçlardan rahatlıkla görünen yazı, gece de ışıklandırılmaya başlandı. Dağın bir yamacında yeni sloğan bulunurken, diğer yamacında ise öğrencilerin de katkılarıyla yapılan Türk Bayrağı yer alıyor.

Saygı ÖZTÜRK YAZIYOR

Haberin Devamı

Değişiklik olmadı

Zırhlı Birlikler Okul Komutanlığı'nın giriş kapısında daha önce bulunan "Orduya sadakat şerefimizdir" sözü yer alırken, Eskişehir yoluna da dikilen bayrak tabelasının altına "Önce Vatan" yazıldı.

Birliğin bulunduğu alanın en yüksek tepesine yerleştirilen tabeladan önce burada taşlarla "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazının bulunduğu, bunun kaldırılarak yerine "Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye" yazılı tabelanın konulduğu iddialarını, askeri yetkililer doğrulamadı. Yetkililer, orada Atatürk rölyefi ve bayrak bulunduğunu, sloğan yazılı tabelanın yeni konulduğunu söylediler.

Bulunduğu yerin karşısında yeni bir alış-veriş merkezi açılan Zırhlı Birlikler Okul Komutanlığı da yeni güvenlik önlemleri aldı ve kapsamda bazı yerlere ek tel örgüler çektirdi.

Yeni slogan kışlalarda

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!