Yeni Mesihimiz Hasan Mezarcı için ailesi,‘‘Elbet bildiği vardır’’ diyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni Mesihimiz Hasan Mezarcı için ailesi,‘‘Elbet bildiği vardır’’ diyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Eskiden de uzun saça, kolyeye, yüzüğe meraklıydı

Almanya'dan siyasi sığınma hakkı istedikten sonra Mesih olarak ortaya çıkan Hasan Mezarcı hakkında oğlu, kardeşleri, babası ne düşünüyordu acaba? Konu komşuya karşı nasıl izah ediyorlardı durumu? Düzce'ye 10 kilometre uzaklıktaki Aydınpınar Köyü'ne gittik. Issız köy, sisler içindeydi. Adres soracak kimse yoktu etrafta. Derken bu ruhani peyzaj içinde bir siluet beliriverdi. Otomobili durdurup, Şerafettin Mezarcı'yı sorduk. ‘‘Benim’’ demez mi? Biz mi iyi kulduk, yoksa Hasan Mezarcı'nın gücü mü sirayet etmişti köyüne? Böylece Hasan Mezarcı'nın Aydınpınar Köyü'nde yaşayan, ‘‘Ağabeyim’’ dediği amcası Şerafettin Mezarcı'ya, ‘‘Amcam’’ dediği babası Rasim Mezarcı'ya, oğlu Yasir Mezarcı'ya, kızkardeşleri Nazmiye Top ve Zekiye Mezarcı'ya ulaşmış olduk. Üstelik Hasan Mezarcı'nın cezaevinden getirdiği kedisi Adem'in kızı Tekir'i de gördük.

Şerafettin Mezarcı / Amcası : Mezarcı ihtimal Mesihtir

Hasan Mezarcı, kendisinden 12 yaş büyük amcası Şerafettin Mezarcı'yla birlikte büyüdü. Şerafettin amcasını o kadar çok seviyor ki ona ‘‘Ağabey’’ diyor. Emekli imam olan Şerafettin Mezarcı'nın Mesih yeğeniyle ilgili söyledikleri, olayın seyrini başından beri bilecek kadar ona yakın, sırdaşı olduğunu gösteriyor. Şerafettin Mezarcı, yeğeninin sarı saten kostümünü ‘‘Tamamen tepki’’ diye yorumluyor.

‘‘Yeğenimle iftihar ediyorum. Sürekli telefonlaşıyoruz. 'Bekleyin' diyor. Kaldığı eve çok büyük kalabalıklar akın ediyormuş. Kıbrıs'tan, Suudi Arabistan'dan, Fransa'dan, İtalya'dan... Ben de gideceğim.

Milletvekiliyken sabahlara kadar tartışırdık. Mazisi temiz, insanları seven biridir. Kimsenin hakkına, hukukuna inanç farkı gözetmez. Aziz Nesin aç yatsa, o tok yatmaz. İnancından geri çeviremezsiniz.

Onu inanma ya da reddetme konusunda elimde delil yok. Sürece bıraktık. Bakıyoruz. İlmi seviyesi çok yüksektir. Günde sekiz saat okur. Kur'an'ı, tefsiri iyi bilir. İlahiyatı bitirdikten sonra medrese alimlerinden Arapça dersi almıştı. Semavi dinleri iyi bilir.

Çıkıp böyle şeyler savunması beni düşündürüyor. Bir şeye tepki mi gösteriyor? Kamuoyunun dikkatini mi çekmek istiyor? Ama söyledikleri gerçekten de olabilir. Hasan, Hindistan ya da Pakistan'da ortaya çıksaydı görüşümüz fevkalade değişirdi.

Ortadayım. Ne reddecek, ne kabul edecek delil yok elimde. Netice ne olur, bilemiyorum.

Kitaplara baktığımızda Hazreti İsa'nın yere ineceğine dair bir delil yok. Birinin kıyafetine girecek, Cenab-ı Allah ona yaptıracak. Mezarcı ihtimal Mesih'tir. Zulüm, ahlaksızlık son noktasına geldi çünkü. Her şey olabilir. Köy de böyle düşünüyor.

Yedi ay kadar önce Ankara'dan bir telefon geldi. Hollanda'ya gitmeden önce bana mutlaka uğramak istediklerini söylediler. 40-45 yaşlarında iki esmer babayiğit geldi. Önce çok şüphelendim, polis mi yoksa MİT mi diye. Çay ikram ettim. Besmele çekip yudumlamaya başladıklarını görünce rahatladım, kanım ısındı. Sonra o büyük sırrı fısıldadılar: 'Hasan Mezarcı'nın Mesih olma durumu var. Amcam bana inanırsa, bütün millet inanır. İnanmasını beklemiyorum ama ani karar verip bana tepki göstermesin.' O iki şahsa, Hasan'a inanıp inanmadıklarını sordum. 'Biz inanıyoruz' dediler. İyi de neye inanıyorsunuz, elinizde delil var mı, dedim. 'Biz inanıyoruz' diye tekrarladılar. Bana gönderdiği bu haberi gizledim. Çocuklarıma bile söylemedim. Çünkü önceleri garip karşılamıştım. O yüzden gizledim.’’

Sahte Peygamber kedisi Adem'in hasretini çekiyor

ALMANYA'da kendisini Hz. İsa ilan eden kapatılan RP'nin eski milletvekili Hasan Mezarcı'nın kedisi ‘Adem’ adını taşıyor. Baba Rasim Mezarcı, sarı boyalı saçlı, sarı saten kaftanlı, küpeli sahte peygamberin, kedisini Almanya'ya istediğini söyledi. Hasan Mezarcı, 10 günlükken alıp beslediği ve daha sonra Almanya'ya kaçarken babasının yaşadığı Düzce'nin Aydınpınar Köyü'ne bıraktığı 1 yaşındaki kedisi Adem'in hasretini çekiyor. Sahte peygamber, babasına telefon açarak Adem'in Almanya'ya, yanına gönderilmesini istedi. Baba Mezarcı, ‘‘Hasan kedisini 10 günlükken alıp cezaevinde koğuşunda beslemişti. Adem'i kendi evlatlarından ayırmaz. Her telefon açtığında bizden önce kedisini sorar. Bazen gece geç vakitlerde aradığı zaman sorduğu ilk soru da ‘Adem'in yemeğini yedirdiniz mi?' olur. Son telefon görüşmemizde, kedisini bir akrabamız vasıtasıyla yanına göndermemizi istedi. Bir an önce kedisine kavuşmak istiyor’’ diye konuştu.

Yasir Mezarcı / Oğlu : İlmine güveniyorum

Hasan Mezarcı'nın oğlu Yasir Mezarcı, Düzce İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi. Depremde evleri yıkıldığı günden beri halası Nazmiye Top'un evinde kalıyor. Babasıyla ilgili olan bitenlere pek aldırmayan bir hali var. Okulunda, köyünde bu konuyla ilgili kimsenin kendisine bir şey sormadığını, rahatsız etmediğini söylüyor. Mezarcı ailesinden sorularımızı güler yüzle cevaplayan tek kişi Yasir'di. Babasıyla ilgili görüşleri şöyle: ‘‘Kendisinin kariyerine, ilmine güveniyorum. Onun yalan söylemeyeceğini toplum biliyor. Bekliyoruz, bir bildiği var. Çünkü müftülük yaptı, din işlerini iyi biliyor. Görünüşü neden yadırganıyor ki? Buradayken de saçları uzundu. Kolyeleri, yüzükleri çok severdi. Bunlara meraklıydı.’’

Rasim Mezarcı / Babası : Deli mi akıllı mı, millet karar versin

Oğlum Reha Muhtar'dan daha deli değil. Oğlumun bu durumundan niye utanacakmışım?

Demirel utanmıyor da ben mi utanacağım? Oğlum, sülalem eşkıyalık mı yaptı, soygun mu yaptı? Oğlum, sadece 'İsa'yım' dedi.

Hasan Mezarcı'nın babası Rasim Mezarcı, depremde yıkılan evinin karşısına yaptığı derme çatma kulübesinde, kızı Zekiye ve oğlunun kedisiyle birlikte yaşıyor. Basının kendilerini rahatsız ettiğinden yakınıyor. Oğlunu üç yıldır görmediğini söylüyor. Mesihlik'le ilgili tahlilleri de şöyle:

‘‘Ne olup bittiğini o bilir. Boş kafalı değil. Akıl verecek durumum yok. Her şeyi benden iyi bilir.

Deli mi akıllı mı, Hıristiyanlık alemi ve millet karar versin. Yalnız, Reha Muhtar'dan daha deli değil. Oğlumun bu durumundan niye utanacakmışım? Demirel utanmıyor da ben mi utanacağım? Oğlum, sülalem eşkıyalık mı yaptı, soygun mu yaptı? Oğlum, sadece 'İsayım' dedi.

Zekiye Mezarcı / Kızkardeşi : Ağabeyim ileri zekalı

Hasan Mezarcı'nın bedensel engelli kızkardeşi Zekiye Mezarcı, basına ve onunla alay edenlere kızgın. Ağabeyine inancı sonsuz.

‘‘Ağabeyime güveniyorum. Ona inanıyorum. Olmayan şeyleri değil, güzel şeyleri konuşuyor. Hem de gayet akıllı konuşuyor. Ağabeyim deli değil, ileri zekalı. Söylediklerinin çıkıp çıkmayacağını bekliyorum. Sonucun ne olacağını merak ediyorum.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!