Yazarlar Şevval Sam'a sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yazarlar Şevval Sama sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 14:25

Şevval Sam ile ilgili gelişmeleri Türkiye'nin ünlü isimleri hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi.

Haberin Devamı

BİLETLİ KONSER VERSİN

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan: "Şevval Sam boş versin belediyeleri, biletli konser versin."

VELEV Kİ BÖYLE BİR LAF ETTİ....

Hürriyet Dünyası yazarlarından Melis ALPHAN hurriyet.com.tr'ye konuyla ilgili şunları söyledi:

Voltaire demiş ki; "Ben senin düşüncelerine asla katılmıyorum. Ama düşüncelerini savunman için canımı bile feda edebilirim." Şevval Sam'ın böyle bir laf etti mi etmedi mi bilmiyorum. Ama velev ki etti; bu onun düşüncesidir ve yargısız infazla konserlerini iptal etmek büyük haksızlık. Sam'ın sözleri ifade özgürlüğü içinde kabul edilmeli. İlla dini veya siyasi bir boyuta çekmemek lazım. 

AMBERİN ZAMAN: 'SIRA SANATÇILARA GELİYOR’ İMAJI GÜÇLENİYOR

“Herkes fikrini saygı sınırları içerisinde beyan etmekte özgür olmalıdır. Şevval Sam’ın düşüncesi inançlı kesimi üzmüş olabilir, doğru. Ama akabinde ‘ben böyle bir şey söylemedim’ diyorsa eğer bu işi bu şekilde büyüterek, konserlerini iptal ederek herhangi bir fayda sağlanamaz. Sadece her iki tarafı daha da biler. Bir Fazıl Say meselesi de var.

Yurtdışında oluşan imaj ‘artık sanat da baskı altına girmeye başladı, medyanın üzerindeki baskıların yanı sıra sanatçılara geliyor’ imajı oluşuyor. Ben özellikle de Şevval Sam ‘böyle bir şey demedim’ diyorsa eğer bunu büyütmenin de anlamı yok. Ahmet Kaya ile ilgili de aynı süreç yaşanmadı mı? Olay nerelere vardı? Acıklı bir durum, bunu rahatlıkla söylüyorum. Benim başörtüsü konusunda tavrım net, yasaklara karşıyım. Konserlerini filan iptal ederek en önemlisi elinden ekmeğini alıyorsun.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!