Yata yata bitirelecek bölümlerin sıralı tam listesi

Güncelleme Tarihi:

Yata yata bitirelecek bölümlerin sıralı tam listesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2013 00:00

Merhaba sayın üniversite adayları. Kuvvetle muhtemel şu an 4 bir yanınız tercihleri nasıl yapmanız gerektiği ile ilgili akıl veren veya ahkam kesen onlarcası ile doludur. Hazırladığımız şu listeye bir göz atın da hele, hiç değilse üniversite hayatınız boyunca rahat edin. Sonrasını, sonra düşünürsünüz...

Haberin Devamı

Tıp: Puanım yetmiyor, okumak çok zor diye endişelenmeyin. Tıp tercihi yapmak illa doktor çıkacağınız anlamına gelmiyor. Bugün Türkiye’nin en önde gelen üniversitelerinin tıp fakültelerinde ciddi bir kadavra açığı olduğunu unutmayın. Yata yata...tam manasıyla.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik: Dört sene yata yata okuma niyetindeyseniz, buyrun size fırsat. Otelciliği öğrenmek için yapmanız gereken ilk şey, öncelikle bir otelde konaklayarak bu işin inceliklerini öğrenmektir. İşte bu fakültelerin de güzelliği, 4 senelik tam pansiyon konaklanmanız+sabah kahvaltı+akşam yemeği karşılığında bir de üstüne diploma vermeleri... Hatta yeteri kadar puanınız varsa SPA imkanlarından bile faydalanmanız işten değil.

Arıcılık Meslek Yüksekokulu: Özellikle uygulamalı derslerde, olası bir kovan patlaması karşısında yapacağınız yegane şey olan yatmak, sizi sokmalara karşı korumasının yanısıra koşarak kaçmaya çalışan bölümdaşlarınızın bir süre hastanede kalacak olması nedeniyle adınızı bölüm birinciliğine yazdırmanıza bile sebep olabilir.

Haberin Devamı

İlkokul Öğretmenliği: Türkiye’de kontenjanı en yüksek bölümlerden olan İlkokul Öğretmenliği, hemen her üniversitede yetersiz yurt olanakları ve öğrenciye kiralık ev vermeyen ev sahipleri nedeniyle kimi zaman tek yatakta üç kişi, kimi zaman başlı-ayaklı iki kişi olmak üzere farklı yatma olanakları sunuyor. İyi bir çekyat, okul hayatınızdaki en yakın arkadaşınız olacak.

Otomotiv Mühendisliği: Altına yattığınız otomobilin dingil aksamını çalışırken sınıf arkadaşınızdan 13-14 anahtarını rica edecek, yıllar önce sizi sanayiye verme konusunda ısrar eden babanızı kırmamış olsaydınız bugün en azından kendi dükkanınıza sahip olmuş olacağınız fikriyle yanıp kavrulacaksınız.

Psikoloji: Rivayet odur ki, bu bölüme giren pek çok öğrenci henüz dönemin ilk dersleri ile birlikte hocaları tarafından hipnoz edilir ve derin bir uykuya dalarak kendilerine psikolojinin incelikleri öğretilir. Eğer siz de bu yöntemle psikoloji bilimi ile uğraşmak istiyorsanız, hiç durmayın ve dört senenin sonunda duyacağınız alkış sesine odaklanarak uyandırılmayı bekleyin.

Haberin Devamı

Felsefe: Yapmanız gereken tek şey tamamen yatarak bütün hayatı geçirmenin hayat felsefeniz olduğuna hocalarınızı inandırmak. Halihazırda binbir kuram nedeniyle kafası allak bullak olmuş o güzide insanların bir kısmı bile size hak verse yanınıza kârdır. Yatın, ama öyle bir yatın ki filozof sansınlar.

Resim-Heykel: Yetenek sınavı dolayısıyla girmesi hayli meşakkatli olan bu bölüme kapağı atmanız halinde, sadece modellik yapıp 2.80 uzanarak mezun olabileceğinizi biliyor muydunuz? Biliyorduk demeyin, çünkü şimdi uydurduk bunu ancak resme yeteneğiniz olmasa bile denemenizde zararı yok.

Kamu Yönetimi: Bölüme ilişkin öğrenmeniz gereken yegâne şey, pratikte kamuyu yönetmekte olanların yaptıklarının aynısını yapmaktır. Yata yata bitirmenin haricinde, bir ömür boyu yata yata hayatına devam etmeyi de öğretir.

Son Dakika

Haberin Devamı

- 1 yıl aradan sonra yeniden “Havalar da çok sıcak” kalıbıyla sohbet açmaya başlayan Necmi Ergören (73) aradığı eşi Ziraat ATM’si önünden bulacağına bu kez emin...
- Son günlerde televizyonda kadınlar plaj voleybolu izleyen bir grup tam olarak neye isyan ettiklerini hatırlamaya çalışıyor...
- Sakalı birazcık uzayan herkese “Oooo, yeni sezonda Muhteşem Yüzyıl’dasın demek?” esprisini yapıştıran Cihangir Aküzüm (17)’e meydan dayağı...
- Gezi Parkı olaylarında gerilimin İsmail Türüt - Levent Kırca seviyesine inmesi hükümet kanadında sevinçle karşılandı...
- Hamileliğin üçüncü ayına giren Akdoğan çifti, bebeklerinin cinsiyetini öğrenmek üzere Başbakan Erdoğan’dan randevu talep etti...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!