Yardım meleği

Güncelleme Tarihi:

Yardım meleği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2009 00:00

İşçi olarak gittiği Almanya’da yılın annesi seçilen Sevinç Beşli Hueck, küçükken kendisine verdiği “Bir gün durumum iyi olursa insanlara yardım edeceğim” sözünü tuttu.

Haberin Devamı

1999 Marmara Depremi’nden sonra topladığı bağışlarla sağlık ocağı ve okul yaptıran Hueck, şimdi de 7 gencin okuması için burs sağlıyor.

SEVİNÇ Beşli Hueck, 14 yaşındayken babası şoför Turan Beşli’nin işleri bozuldu. Aile, Bakırköy’den Esenler’e taşındı. Şehremini Anadolu Lisesi’nde okuyan Hueck, yol parası bile olmayınca, babasına “Ben okumak istemiyorum, hoşuma gitmiyor” diyerek okulu bıraktı. Bir gün gazete ilanlarında Almanya’da çalışmak üzere işçi arandığını gördü. Hedefini belirlemişti. Terzilik kursuna gitti ve 1 yıl sonra diplomasını aldı. Annesi Sevim Beşli’yle Türkiye İşçi Kurumu’na başvurdu. Yanıt olumluydu. Anne-kız Almanya’ya gittiler. Tuvaleti dahi dışarıda olan bir evde yaşamaya başlayan Sevinç ve annesi günde 10 saat çalışıyorlardı. 1 yıl sonra, İstanbul’daki ağabeyi ve babası da Almanya’daydı. Sevinç Beşli Hueck, Alman bir doktorun yardımıyla hemşirelik okulu sınavlarına girdi, kazandı. Eğitimi sırasında bir hastanenin dahiliye bölümünde çalışmaya başladı. Burada, tanıştığı Dr. Cristian Hueck’le 5 yıl sonra evlendi.

Ödülünü okula harcadı

Haberin Devamı

3 çocuğu olan Sevinç Beşli Hueck, okul aile birliklerinde çalışmaya başladı. Berlin’deki tüm okulların başkanlığını üstlenen Hueck, Alman ve Türk çocuklarının kaynaşması için etkinlikler düzenledi. 17 Ağustos 1999 depremi olduğunda Türkiye’yi televizyonlardan izleyen Hueck, Berlin’de, okullarda yardım kampanyası başlattı. Topladığı 2 tonluk yardımla Adapazarı’na geldi ve bunları dağıttı. Almanya’ya döndüğünde, belediyeden izin alarak, alışveriş merkezlerine, restoran ve kafelere, üzerinde deprem bölgesindeki çocukların yaptıkları resimler bulunan bağış kutuları koydu. Kutulardan toplanan 50 bin Mark’la Akyazı Sağlık Ocağı’nı yaptırdı. 2001’de Berlinlilerin “Yılın Annesi” seçtiği Hueck, para ödülünü inşaatı yapılan Sakarya Üniversitesi Akyazı Meslek Yüksekokulu’nun sınıflarının tamamlanması için harcadı. Topladığı paraların bir bölümünü Umut Çocukları Vakfı’na bağışlayan Hueck, bugüne kadar 25 gence burs sağladı. Şimdi de 7 gence burs veriyor. Kampanyalarını www.yasatmak.com adresinde yardımseverlerle paylaşan Hueck, “Çocukluğumdaki kırgınlığa inat bunları yaptım. Bir gün doktor olacağımı ve insanlara karşılıksız yardım edeceğimi hayal ederdim. Doktor olamadım ama insanlara yardım sözümü tuttum. İnsanların yüzlerindeki o gülümseme benim için paha biçilemez” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!