Wu-Tang Hanedanlığı

Güncelleme Tarihi:

Wu-Tang Hanedanlığı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

New York'tan yola çıkan Wu-Tang, rap'in en büyük ailesi oldu.

Türkiye'nin en çok satan gençlik ve müzik dergisi Blue Jean, son sayısında dopdolu bir içerikle okuyucularının karşısına çıkıyor. Müzik, sinema, moda dünyasından haberlerin yanı sıra pek çok özel röportaj da bulunuyor. Özel röportaj veren isimler arasında Manau ve Sasha da bulunuyor. Dergi Mariah Carey ve Ricky Martin'in dev posterlerinin yanı sıra Brad Pitt, George Michael, Whitney Houston ve Black Sabbath'ın da posterlerini veriyor.

NEW York'ta doğan ve rap müziğinin gidişatını değiştiren bir büyük aile Wu-Tang. Rap müzikte yeni stilin başlangıcı sayılıyorlar. O kadar kalabalıklar ki, gruptan çok çete görünümündeler. Türkiye'nin bir numaralı gençlik ve müzik dergisi Blue Jean, ocak sayısında Wu-Tang'in karanlıkta kalan pek çok özelliğini ortaya çıkardı. Ailede kim kimdir? Wu-Tang nedir? Aklınızdaki tüm soruların cevapları bu yazıda...

Wu-Tang'ın müziği ilk dinlendiğinde çarpıyor insanı. Yavaş ritimler üzerinde durmak bilmeyen bir vokal. Melodiler de pek alışılmış melodiler gibi gelmiyor kulağa. Kemanlar, plak cızırtıları arasında gelen boğuk sample'lar. Klipleri daha da şaşırtıcı. Ninja havasında bir sürü zenci. Bu kadar çok beğeni toplayacaklarını hiç kimse ummuyordu. Ancak ‘‘Enter the Wu-Tang’’ albümünden peşpeşe single'lar ve sololar gelmeye başladı bir anda. İşin ilginç yanı hepsi de listelerin üstünde kendine yer buldu. O kadar çok hit parça yaptılar ki, başarılarının bir rastlantı olmadığını gösterdiler. Grupta en sivrilen adam Methodman. Özellikle stil ve müzik olarak ötekilerine hiç benzemiyor. Şimdi gelelim esas konuya... Wu-Tang nedir? Bilmediğimiz daha neler var?

WU-TANG NEDİR

Wu-Tang adı ‘‘Gücün Özü’’ anlamına geliyor. Grubun sıkça kullandığı ‘‘36’’ sayısı ise Shaolin Tapınaklarında kullanılan eğitimin adından geliyor. İnsan vücudunda bulunan 36 ölümcül noktayı kullanmasını bilen kişi Wu-Tang ustası oluyor.

KİMLERDEN OLUŞUYOR

Prince (The RZA) Rakeem, Raekwon, Ol' Dirty Bastard, Method Man, GhostFace Killah, Genius (GZA), U-God, Master Killa ve Ispnectah Deck.

NASIL KURULDU

Grup RZA tarafından Ol' Dirty Bastard'la birlikte kuruldu. Wu-Tang'daki herkes arkadaş. Neredeyse hepsi eskiden aynı blokta oturuyormuş. Bu kafadarlar toplanıp grubu oluşturmuşlar. RZA daha önce Tommy Boy'dan bir EP çıkarmış. Grup demosunu hazırladıktan sonra Loud Records ile anlaşmış. 1993 yılında gruba platin plak kazandıran 'Enter The Wu-Tang: 36 Chambers' ortaya çıkmış.

SON EP

Topluluğun son olarak Wu-Tang Killa Bees 'Swarm' adlı bir EP'si yayınlandı. Ama bu EP, son albümleri 'Wu-Tang Forever'in gölgesinden kurtulmayı başaramadı.

WU-FAM NEDİR

Wu-Tang Family'nin kısaltılmışıdır. Wu-tang Ailesi anlamına gelen bu alt grupta, birçok rapper ve grup bulunuyor.

KİMLER BULUNUYOR

12 O'Clock, 4th Disciple, Br'klyn Zu, Cappadonna, Gravediggaz, Killah Priest, Killarmy, La The Darkman, Mathematics, Otherized F.A.M. Royal FAM, Rubberbandz, Shabazz, The Disciple, Shyheim, Street Life, Sunz of Man, Supreme, True Master.

EN ÖNEMLİ İSİMLER

KILLARMY: Altı üyeden oluşuyor. İsimleri: Killa Sin, Dom Pachino, 9th Prince, Baretta 9, İslord, Shogun Assassin. İkinci The Lost Generation.

CAPPADONNA: Solo çalışan bir Wu üyesi Razor Sharp Records'dan 'The Pillage' isimli bir albümü bulunuyor. Bu albümü yapana kadar birçok Wu projesinde yer aldı.

GRAVEDİGGAZ: İlk çıktıklarında yaptıklarına bazı dergiler Horror Core adını taktılar. İki albümleri bulunuyor. Üyeleri Rza, Frukwan, Poetic ve Prince Paul.

SHABAZZ: Solo Wu-rapper'lardan. Alt grupların çıkardığı tüm projelerde çalıştı. Solo albümünün bu kış piyasaya sürülmesi bekleniyor.

SUNZ OF MAN: En başarılı alt grup. Dört kişiden oluşuyor. Killah Priest, Prodigal Sun, 62nd Assassin ve Hell Razah, Debut albümleri. 'The Last Shall Be First.'

DİĞERLERİ

Öteki üyelerin albümleri: Killah Priest 'Heavy Mental', Shyheim 'Shyheim a.k.a. The Rugged Child', 'The Lost Generation', La The Darkman 'Heist of the Century.'

WU WEAR NEDİR

Wu-Tang giysileri satan şirket. İlk albümden sonra grup kendi tişörtlerini satmaya başladı. Daha sonra şirketleşip her tür giysi üretmeye başladılar. Bunların içinde pantolondan cekete, şapkadan eldivene kadar her şey var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!