Türkiye'nin 16 ilinde dev terör operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin 16 ilinde dev terör operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2015 06:59

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi eşzamanlı olarak 16 ilde operasyon düzenlendiğini, terör eylemleriyle bağlantılı olduğu iddiasıyla 251 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. İstanbul'da polisle girdiği çatışmada ölen ve DHKP-C üyesi olduğu ileri sürülen G.Ö.'nün 'canlı bomba' hazırlığında olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 13 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişi gözaltına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Başbakan Ahmet Davutoğlu daha sonra yaptığı açıklamada operasyon yapılan il sayısının 16 olduğunu ve 297 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. İŞTE O AÇIKLAMA

OPERASYONDAN FOTOĞRAFLAR

Türkiyenin 16 ilinde dev terör operasyonu

13 ilde yapılan operasyona binlerce polis katıldı

Haberin Devamı

Açıklamada şöyle denildi:
Devam eden soruşturmalar çerçevesinde; 24 Temmuz 2015 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerince DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve iltisaklı yapılanmalar ile diğer marjinal sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden faaliyetlerde bulunan, vatandaşlara ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 13 ilde operasyon yapıldı. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar hakkında adli sürecin devam ettiği belirtildi. Açıklamada, Türkiye'nin dün olduğu gibi bugün de ayrım yapmaksızın IŞİD terör örgütü, PKK terör örgütü ve diğer uluslararası terör örgütleri ile çok boyutlu mücadelede kararlı olduğu vurgulandı.

BAŞKENTTE 7 İLÇEDE IŞİD VE PKK OPERASYONU

Ankara İl Jandarma Alay komutanlığı birçok ilde yürütülen IŞİD ve PKK operasyonları çerçevesinde 7 ilçede operasyon başlattı.

Operasyonda daha önceden isimleri belirlenen 20'ye yakın kişinin gözaltına alınacağı bildiriliyor.


İSTANBUL'DA 5 BİN POLİSLE OPERASYON

Haberin Devamı

İstanbul’da sabaha karşı 5 bin polisle operasyon başlatıldı. 26 ilçede eş zamanlı yapılan operasyon sırasında Bağcılar’da çatışma çıktı. Çatışmada DHKP-C üyesi olduğu ileri sürülen G.Ö ölü olarak ele geçirildi.

Türkiyenin 16 ilinde dev terör operasyonu

Çatışmada öldürülen G.Ö

CANLI BOMBA EYLEMİ HAZIRLIĞINDAYDI
Bağcılar'da bir eve yapılan baskında da DHKP-C üyesi olduğu belirtilen G. Ö. adlı kadın öldürüldü. G.Ö.'nün kapıya gelen polislere ateş açtığı, polisin karşı ateşiyle öldürüldüğü bildirildi.

Polis kaynaklarında edinilen bilgiye göre terör örgütü üyesi G.Ö.'nün canlı bomba eylemi gerçekleştirebileceğinden şüphelenilen kişiler arasındaydı. Hakkında arama kararı bulunan G.Ö. üyesi olduğu örgütle ilgili 22 suç kaydına sahip.

İstanbul'da sabahın erken saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından "terör" operasyonu düzenlendi.

2 bini çevik 5 bin polisle gerçekleştirilen operasyona helikopter ve özel harekat polisleri de destek verdi. İstanbul'un 26 ilçesinde önceden belirlenen 140 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. İstanbul'da şu ana kadar 36'sı yabancı uyruklu 98 kişi gözaltına alındı. Aramalarda 6 silah ve çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Türkiyenin 16 ilinde dev terör operasyonu

Operasyon yerine alınmayan avukatlardan oturma eylemi yaptı. / Fırat ALKAÇ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!