Türk işçiler 16 araçla dolaştırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk işçiler 16 araçla dolaştırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2015 01:45

BAĞDAT’ta Nurol İnşaat’a ait şantiyeden kaçırılan 18 Türk’ü kurtarmak için Irak güvenlik güçlerinin arama çalışmalarına aralıksız devam ettiği bildirildi. Bağdat yönetiminin Ankara’ya ilettiği bilgilere göre, ordu ve polis teşkilatı içinde etkili olan bazı Şii milislerce kaçırıldığı tahmin edilen Türklerin, 16 ayrı arazi tipi araçla sürekli yerleri değiştirilerek alıkonulduğu bilgisine ulaşıldı.

Haberin Devamı

40 KİLOMETRELİK ALANDA

Araçların kimi zaman üçlü-dörtlü gruplara ayrıldığı da tespit edildi. Irak makamlarının sahadaki istihbarat kaynaklarından aldığı bilgiye göre, araçlardan bazıları kimi zaman Bağdat’ın kuzeyinde, kimi zaman da güneyinde görüldü. Türklerin Bağdat’ın 35-40 kilometrelik çevresinde dolaştırıldığı ve kaçıranların yer değiştirmede dışarıdan destek aldıkları tahmin ediliyor. Irak güvenlik birimlerinin Türklerin can güvenliğini tehlikeye sokmamak için titiz bir şekilde 35-40 kilometrelik çemberi yavaş yavaş daraltmaya başladığı ifade edildi.

HENÜZ FİDYE TALEBİ YOK

İşçilerin fidye almak amacıyla kaçırıldığı ihtimali üzerinde durulurken, eylemi düzenleyenler ne Nurol İnşaat’la ne de Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği ile irtibata geçerek fidye talebinde bulundu. Bir yetkili, “Henüz bir talep gelmese de Irak Hükümeti ile temaslarımızdan olayın perde arkasında Irak’ta güvenliği sağlamak için görevlendirilen ancak daha sonra bizim ‘derin devlet’ olarak tanımlayabileceğimiz bir yapılanmanın, para için bu işi yaptığı görüşü ağır basıyor ” dedi.

Haberin Devamı

CHP komisyonu Irak’ta

CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Ahmet Akın ve Tahsin Tarhan, kaçırılanların kurtarılması konusunda çalışma yapmak için Bağdat’a gitti. CHP komisyonu, önce Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı ile görüştü. CHP’li vekiller daha sonra Irak Spor Bakanı Abdul Hüseyin Abtan, İçişleri Bakanı Muhammet Salim el Gaban ve Ulaştırma Bakanı Hasan Kazım er Raşit ile telefon görüşmesi yaparak gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!