Trafik canavarına Meclis araştırması

Güncelleme Tarihi:

Trafik canavarına Meclis araştırması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu, yaz tatiline girmeden önce trafik canavarı için bir Meclis Araştırması açılmasını benimsedi. Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, cumhuriyetten bugüne bir Karayolu Taşıma yasası çıkarılmadığını bildirdi ve ‘‘Trafikte kanunsuz bir hayat sürdürüyoruz’’ dedi.

Genel Kurul'da dün trafik kazalarının nedenlerinin araştırılması ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla verilen Meclis Araştırması önergeleri görüşüldü. Birleştirilerek görüşülen 5 önerge üzerinde söz alan Ulaştırma Bakanı Öksüz, bir araştırma komisyonu kurulmasını desteklediklerini söyledi. Sakarya Muharebesi'nde şehit olan asker sayısı kadar vatandaşın trafik kazaları sonucu öldüğünü, çok sayıda vatandaşın da iş göremez duruma geldiğini belirten Öksüz, ‘‘Milli servetten ve insan kaynağından büyük kayıplarımız oluyor’’ dedi.

SELİN İÇİN MEVLİT Bu arada, trafik kazalarına tepki olarak İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen acılı baba Boray Uras, dün Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Kocatepe Camii'nde, kızı Selin ve trafik kurbanları için okutulan mevlide katıldı. Kızı Selin'i Bağdat Caddesi'ndeki trafik kazasında kaybeden Boray Uras daha sonra, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Nihat Kurtiç'i ziyaret etti ve Gölbaşı’nda trafik denetimine katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!