TIR dorsesi üst geçide takıldı

Güncelleme Tarihi:

TIR dorsesi üst geçide takıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2013 08:20

İstanbul Bakırköy’de seyir halindeki bir TIR 4 metre 30 santimetre yüksekliğindeki köprünün altından geçti, fakat TIR’ın dorsesi geçilen köprünün bitişiğinde yer alan 4 metre 60 santimetre yükseklikteki köprüye takıldı.

Haberin Devamı

Zeytinburnu’nda bir depoya dorsesindeki malzemeleri boşaltan Neşet Kaya, Ambarlı Limanı’na gitmek için TIR’ıyla yola çıktı. Florya Sahil Yolu’nda ilerleyen Neşet Kaya, trafik levhasında yüksekliği 4 metre 30 santimetre yazan köprünün altından geçti. Ancak geçtiği köprünün bitişiğinde bulunan ve trafik levhasında yüksekliği 4 metre 60 santimetre yazan köprüye TIR’ın dorsesi takıldı.

O ANLARIN FOTOĞRAFLARI

Çarpmanın etkisiyle dorseden ayrılan TIR yan yattı. Kazada sürücünün yanında bulunan 1 kişi hafif şekilde yaralandı. Sürücü Kaya ise kazadan yara almadan kurtuldu. Yaralı, olay yerine çağırılan ambulansla Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayı duyar duymaz olay yerine gelen Neşat Kaya’nın bir kadın yakını fenalaşarak baygınlık geçirdi.

Haberin Devamı

Köprünün yüksekliğinin standartlara uymadığını ve gerekli yerlere müracaat edeceğini söyleyen Kaya, "Benim TIR’ımın yüksekliği normal şartlara uygun. 4.30 santimetre yüksekliğindeki ilk köprüden geçtim; fakat 4 metre 60 santimetre yazmasına rağmen bitişiğindeki köprüye dorsem takıldı. Yükseklik ölçüsü tabelayla ters düşüyor" dedi.

Trafik polisleri sürücüye tedbirsizlik ve dikkatsizlikten dolayı ceza kesti. Yaşanan kaza sebebiyle 2 saat boyunca yol araç trafiğine kapandı. Kaza yapan TIR ile dorsesinin yoldan kaldırılmasının ardından yol tekrar trafiğe açıldı. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!