THY uçağında patlama: 3 yaralı

Güncelleme Tarihi:

THY uçağında patlama: 3 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2004 13:15

THY'nin İzmir-İstanbul seferini yapan “Rize” adlı uçağında, yolcuların boşaltılmasından sonra patlama meydana geldi. 3 kişinin yaralandığı patlamaya, bir cüzdanın arasına konulan 2 gram C-4 plastik patlayıcı yol açtı.

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları'nın (THY) İzmir-İstanbul seferini yapan “Rize” adlı uçağında yolcuların inmesinden sonra meydana gelen patlamada yaralanan 3 temizlik işçisi, İnternational Hospital'a kaldırıldı.

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, THY'nin İzmir'den kalkan TK-317 sefer sayılı “Rize” uçağının İstanbul'a inmesinin ardından yolcuların boşaltılmasından sonra meydana gelen patlamada yaralanan temizlik işçileri Özgür İskender ile Cevat Aydemir, İnternational Hospital'a kaldırıldı. Acil Servis'te ilk tedavileri yapılan işçilerin, daha sonra ameliyata alındığı bildirildi.

Bu arada çağrılan bomba uzmanı ekipler, uçuş programına göre Stockholm'e gitmesi gereken THY'nin “Rize” adlı uçağında inceleme başlattı.

YARALI İŞÇİNİN PARMAKLARI KOPTU

Türk Hava Yolları'nın (THY) “Rize” adlı uçağında meydana gelen patlamada yaralanan işçilerden Özgür İskender'in sol el parmaklarının koptuğu, Cevat Aydemir'in de ikinci derecede yanıkları bulunduğu belirtilerek, ameliyata alınan yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Yaralıların tedavi altına alındığı International Hospital İstanbul'un Başhekimi Uzman Dr. Kısmet Kuzucu, yaptığı yazılı açıklamada, uçak içinde patlama sonucu Atatürk Havalimanı'ndan ambulansla saat 12.55 itibariyle acil servise 2 hasta getirildiğini belirtti.

“Yaralılardan Özgür İskender'in (28) yüzünde ve vücudunda yanık izleri, alt çenede doku kayıplı çok sayıda kesiler bulunduğunu” ifade eden Başhekim Kuzucu, “Sol el parmakları kopmuştur ve bu elin diğer kemiklerinde ileri derecede kırıklar ve doku kaybı mevcuttur. Sağ elde de parmaklarda kırık ve az oranda yumuşak doku kaybı mevcuttur. Hasta, plastik cerrahi uzmanları Opr. Dr. Nezail Demirciler ve Opr. Dr. Mithat Ulay tarafından ameliyata alınmıştır” dedi.

Başhekim Kuzucu, “Cevat Aydemir'in (24) yüzünde ve vücudunda yüzde 5 ile yüzde 7 oranında ikinci derecede yanıklar mevcut olduğunu” da belirterek, şunları kaydetti:

“Sol gözünde yaygın kornea ve sklera yanıklarıyla beraber glob perforasyonu (göz küresi delinmesi) mevcuttur. Sağ gözünde yaygın kornea ve sklera yanıkları bulunmaktadır. Acilen globun onarılması için Opr. Dr. Nezih Özdemir tarafından anestezi altında ameliyata alınmıştır. Yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!