THY uçağı düştü

Güncelleme Tarihi:

THY uçağı düştü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2009 12:01

Türk Hava Yollarına ait bir uçak, Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inerken yere çakıldı. En son yapılan açıklamada 9 ölü 50 yaralı olduğu bildirildi. 9 ölünün 3'ü mürettebat. Ayrıca 6 kişinin komada, 3 kişinin çok ağır yaralı, 60'dan fazla kişinin de yaralı olduğu açıklandı. Yaralılar Amsterdam'da 11 ayrı hastanede tedavi görüyor.

Haberin Devamı

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

DÜŞEN UÇAKTAN İLK GÖRÜNTÜLER / VİDEO 

YOLCU YAKINLARI HAVALİMANLARINA KOŞTU

İŞTE AMSTERDAM'DA DÜŞEN TEKİRDAĞ UÇAĞI

THY'DE 1973'TEN BERİ 844 ÖLÜ

YOLCULARIN UÇAĞA BİNERKEN SON GÖRÜNTÜLERİ

TÜRKİYE'DEKİ UÇAK KAZALARI

 İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Hollanda'nın Schiphol havaalanına inişe geçtiği sırada kaza yapan "Tekirdağ" isimli uçakta yaşanan kayıplarla ilgili ilk aşamada çelişkili bilgiler ortaya atıldı.

Hollanda medyası kazanın ilk anından itibaren can kaybı olduğunu savunurken Ankara’daki kriz masasından tüm yolcuların kurtulduğu belirtildi. Saatler sonra Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, uçak kazasından sonra hastaneye kaldırılan yaralılardan 7’sinin hayatını kaybettiği bilgisinin geldiğini fakat bunu teyit ettirmeye çalıştıklarını ifade etti.
Ancak Aka, saat 14.45 sularında Hollanda makamlarından 9 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini aldığını açıkladı.

Haberin Devamı



BİLGİ AKIŞINDA SORUN MU VAR?

Bir gazetecinin “Karşı taraftan bilgi alınmasında sıkıntı mı var?” sorusu üzerine Aka, şunları söyledi:
“Biz sizlere Hollanda sivil havacılık otoriteleriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde edindiğimiz bilgileri aktarıyoruz. Takdir edersiniz ki hem çalışıp hem bize bilgi vermeye çalışıyorlar. Yaralılar farklı hastanelerde tedavi edilmeye çalışılıyor. Olay çok sıcak. İlk başlangıçta verdiğimiz bilgi yine Hollanda sivil havacılık otoritelerinden alınmış bilgilerin size aktarılmasıydı.”

Aka, “Bir takım iddialar var. Uçağın motorlarından birinin düştüğü ve uçağın eğitim uçuşu yaptığı yönünde” sözleri üzerine, “Bunlar için çok erken. Bizde bu konuda henüz bir bilgi yok, çalışmalar devam ediyor. Zaman içinde sizlere bilgi vereceğiz” dedi.

Aka, “yaralı sayısının 50 olduğu yönünde bilgiler bulunduğunun” belirtilmesi üzerine “Hafif yaralılarla birlikte olabilir. Hollanda makamlarının bilgilerinin daha doğru olacağını düşünüyoruz. Biz de neticede bilgiyi onlardan alıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Genel Müdürlüğün yurt dışında görev yapan 3 yetkilisinin bölgeye hareket ettiğini bildirdi.

HOLLANDALI YETKİLİLER: 9 ÖLÜ

Hollandalı resmi yetkililer de, İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Hollanda'nın Schiphol havaalanına inişe geçtiği sırada kaza yapan "Tekirdağ" isimli uçakta 10 kişinin öldüğünü açıkladı.

Kazanın meydana geldiği havaalanında basın toplantısı düzenleyen resmi yetkililer, kazada 25'i ağır 50 civarında kişinin yaralandığını bildirdi.

Uçakta toplam 135 kişinin bulunduğunu söyleyen yetkililer, ölenlerin kimliklerinin henüz belli olmadığını ifade etti.

Kazadan sonra ilgili birimlerin hemen müdahale ettiğini, ambulans ve kurtarma ekiplerinin vakit kaybetmeden olay yerine ulaştığını bildiren yetkililer, her türlü imkanın seferber edildiğini belirtti. Yetkililer, kazanın nedeninin bilinmediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Hollandalı yetkililer TSİ 17.00'da kazayla ilgili bir basın toplantısı daha düzenleyecek.

PİLOT VE MÜRETTEBAT İSİMLERİ

KAPTAN PİLOT HASAN TAHSİN ARISAN

PİLOT OLGAY ÖZGÜR

PİLOT MURAT SEZER

KABİN EKİBİ

FİGEN EREN

PERİHAN ÖZDEN

ULVİ NURAT ETKİN

YASEMİN VURAL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!