Tek adreste 69 sahte seçmen

Güncelleme Tarihi:

Tek adreste 69 sahte seçmen
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2009 12:37

ALANYA’nın Cikcilli Beldesi Belediye Başkanı MHP'li Kerim Ertekin, bir sitede tek ailenin oturduğu villada 69 sahte seçmen yazdırıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Yapılan incelemede bu adreste iki ailenin oturduğu ortaya çıktı.

MHP'den yeniden aday olan Belediye Başkanı Kerim Ertekin, AKP adayı Mevlüt Türkyılmaz'ın Yukarı Mahalle'deki bir site içindeki villada 15 aileden oluşan 69 sahte seçmen yazdırdığını ileri sürdü. 69 seçmenin kayıtlı göründüğü adrese giden polis burada bir aile ile site yöneticisinin oturduğunu saptadı. Binada oturanlar, adreslerinde görünen seçmenleri tanımadıkların, kimin yazdırdığını bilmediklerini söyledi. Polis, bu durumu tutanakla saptadı.

Cikcilli Belediye Başkanı Ertekin, “Seçmen listesine isimleri yazılanların Cikcilli ile hiçbir ilgisi yok. Araştırmalarımız sonucu bu kişilerin Sugözü, Güllerpınarı ve Kızlarpınarı'nda kayıtlı olduklarını belirledik” dedi. AKP adayı Mevlüt Türkyılmaz, “Hayali seçmen yazımının benimle ilişkilendirilmesini kınıyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!