Tebrik ediyorum

Güncelleme Tarihi:

Tebrik ediyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 01:59

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’na yapılan operasyonla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, operasyonu bizzat takip ettiğini belirterek, “Her türlü takdirin fevkindeki bu başarılı operasyonu gerçekleştiren Hükümetimizi ve Silahlı Kuvvetlerimizi, şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Operasyonda şehit olan Başçavuş Halit Avcı’nın ailesini de telefonla arayarak taziyelerini ileten Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada özetle şunları söyledi: “Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun yeri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı başarılı bir operasyon neticesinde değiştirilmiş bulunmaktadır. Sevk ve idaresini bizzat takip ettiğim, Sayın Başbakanımızın ve Genel Kurmay Başkanımızın harekat merkezinden bizzat yürüttüğü bu operasyon, ecdadımızın bizlere emaneti olan Süleyman Şah Türbesini, savaş şartlarının hakim olduğu Suriye’de daha güvenli bir mevkiye nakletmeyi amaçlamıştır. Daha önce iki defa yeri değiştirilmiş olan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu, yine uluslararası hukuk ve anlaşmaların bir gereği olarak yeni mekanında bayrağımızı dalgalandırmaya ve ecdadımızın hatırasını yaşatmaya devam edecektir. Herhangi bir çatışmanın yaşanmadığı operasyon sırasında, kaza sonucu bir askerimiz şehit düşmüştür. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

Haberin Devamı

TEK TEK ARADI

Erdoğan, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı’nı kutlamasının ardından, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgenaral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı ile de telefon görüşmesi yaparak tebriklerini sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!