TCDD Genel Müdürü görevden alınıyor

Güncelleme Tarihi:

TCDD Genel Müdürü görevden alınıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2004 20:01

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile Genel Müdür Yardımcısı Ali Kemal Ergüleç görevden alınıyor. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, kararnameyi imzalayıp Başbakanlığa gönderdi.

Haberin Devamı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TCDD Genel Müdürü Karaman ve Genel Müdür Yardımcısı Ergüleç'in görevden alınmasına ilişkin kararnameyi imzaladı. Kararname Başbakanlığa gönderildi.

BAKAN YILDIRIM DOĞRULADI

Bakan Yıldırım, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın görevden alınacağını doğruladı. Yıldırım,  “İnşallah bu kararla birlikte artık demiryollarımızla ilgili bu spekülasyonlar sona erer ve bu ülkenin ihtiyacı olan demiryollarına yapılan yatırımlar ve çalışmalar hız kesmeden devam eder” dedi.

Genel Müdüre soruşturma izninin verilmesiyle ilgili talebe istinaden ön incelemelerinin devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

“Bilirkişi raporlarının bir kısmı çıktı, bir kısmının çalışmaları da devam ediyor. Bütün bu sürecin sonunda biz, bir tasarrufta bulunmayı planlıyorduk. Ancak konunun çok fazla speküle edilmesinin, demiryollarına ve demiryolu taşımacılığının geleceğine olumsuz bir etki yaptığını düşünerek, bu sürecin tamamlanmasını beklemeden, diğer yandan da yargının daha rahat çalışmasını temin bakımından böyle bir karar aldık. İnşallah bu kararla birlikte artık demiryollarımızla ilgili bu spekülasyonlar sona erer ve bu ülkenin ihtiyacı olan demiryollarına yapılan yatırımlar ve çalışmalar hız kesmeden devam eder.”

20 GÜN ARAYLA İKİ KAZA

Haberin Devamı

TCDD Genel Müdürü Karaman'ın görevden alınması tartışmaları, Sakarya'nın Pamukova ilçesinde meydana gelen ve 38 kişinin yaşamını yitirdiği 95 kişinin yaralandığı tren kazasıyla gündeme gelmiş, bundan yirmi gün sonra meydana gelen Başkent Ekspresi ve Ankara Ekspresi'nin çarpışmasıyla daha da yoğunlaşmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!