Taşerona kadro düzenlemesi ne zaman yapılacak? Taşerona kadroda son durum

Güncelleme Tarihi:

Taşerona kadro düzenlemesi ne zaman yapılacak Taşerona kadroda son durum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2017 09:40

Kadro bekleyen binlerce taşeron için son açıklama Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan geldi. 2018 bütçesine maliyetinin 13 milyar lira olduğunu söyleyen ve Çalışma Bakanlığı'nın çalışmalarından bahseden Ağbal, taşerona kadro konusuna da değindi. Peki Taşerona kadro düzenlemesi ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Taşerona kadro konusundaki son durum hakkındaki bilgilendirme Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan geldi. Taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Ağbal, düzenlemelerin çok yakın olduğuna işaret etti. İşte Ağbal’ın açıklamaları ve taşerona kadro düzenlemesiyle ilgili atılan son adımlar!

Taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda son durumu değerlendiren Ağbal şunları söyledi: "Bu konu çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiriyor. Sağlık, eğitim sektöründe bu şekilde çalışan arkadaşlarımız var. Bu statüde kamuda hizmet verenlerin ciddi katkılar verdiğini görüyoruz. Geçmişte Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı olarak çalışmalar yaptık. İşin içine girince gördük ki, her bir hizmette sözleşmeler birbirinden çok farklı. Sözleşmedeki durumla fiili durum birbirinden farklı. Farklı hizmet verme süreleri var. Bu çalışma aylarca sürdü. Sözleşmeli modele dayanan bir modeli paylaştık. Çalışma Bakanlığı çalışma yapıyor. Biz de çalışmaların içindeyiz. Bu konuyla ilgili somut noktaya gelinmesi gerekiyor. Çalışma Bakanlığı'nın çalışmaları yakın zamanda ortaya çıkacak. Çok uzak olmayan vadede çalışmaların sona geleceğini düşünüyorum."

BAŞBAKAN YILDIRIM SONBAHARI İŞARET ETTİ

Taşerona kadro konusunda açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, "Gündemimiz gayet yoğun. Özellikle yaz aylarından sonra gündemimizin ağırlığını ekonomi oluşturacak. Ekonomi ile ilgili yeni programlarımızı uygulamaya koyacağız. Yaz sezonundan da istifade ederek hazırlık çalışmalarımızı yürütüyoruz." ifadelerini kullandı. Bu açıklama taşeron işçileri umutlandırırken, kadro konusunda sonbaharda adım atılacağı şeklinde yorumlandı.

YENİ TAŞERON ALIMLARI YOLDA

Sağlık Bakanı Recep Akdağ personel alımları konusunda yaptığı açıklamada, taşeron işçi alımı yapılacağını belirtti. 46 bin 500 personel alımı yapılacağını ifade eden Bakan Akdağ, bu alımların 16 bin 500'ünün sağlık personeli, 13 bininin doktor, 17 bininin ise şirket personeli olacağını ifade etti. Ancak henüz bu alıma dair ilan yayımlanmadı.

 

BAKMADAN GEÇME!