Symantec Endpoint Protection piyasada

Güncelleme Tarihi:

Symantec Endpoint Protection piyasada
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 12:32

Symantec, Symantec Endpoint Protection 11.0 uç nokta güvenliği ve Symantec Network Access Control 11.0 ağ erişim kontrolü çözümlerini duyurarak, kurumsal güvenlik alanında ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Haberin Devamı

 

Symantec Endpoint Protection, Symantec AntiVirüs’ün gelişmiş bir tehdit önleme mekanizması ile tek bir konsol aracılığı entegrasyonundan oluşuyor ve dizüstü, masaüstü ve sunucu sistemlerinde malware’ler ile olası veri kayıplarına karşı benzersiz bir koruma sunuyor.

 

Symantec, tek bir ürün içinde bütünleştirilmiş bu yeni uç nokta güvenliği çözümünün pazara sunumuyla beraber, bu entegre çözüm aracılığı ile kazanılan operasyonel verimlilik bulgularını ortaya koymak üzere çözümün beta sürümünden faydalanılarak yürütülen üçüncü-parti çalışmasının sonuçlarını da duyurdu. Ağustos ve Eylül ayında Alchemy Group tarafından gerçekleştirilen bu çalışma, Symantec Endpoint Security’nin çeşitli iş ortamlarında, uç noktalara ilişkin karmaşıklığı ve maliyeti en aza indirgemesi yönündeki etkinliğini gözler önüne seriyor.

 

Haberin Devamı

Çalışmada göze çarpan temel noktalar:        Â

 

- Symantec Uç Nokta GüvenliÄŸi’nin tek bir yönetim konsülüne sahip olma fonksiyonalitesi hem BT güvenliÄŸine iliÅŸkin operasyonların yönetiminde oldukça geliÅŸmiÅŸ bir etkinlik saÄŸlıyor hem de BT güvenliÄŸi operasyonlarının yönetiminde harcanan saatleri ortalama olarakÂ%75 oranında azaltıyor. Konu ile ilgili olarak bir kullanıcı, beta sürümünden elde ettiÄŸi izlenimlerini aktararak; güvenlik konusunda haftalık raporlama iÅŸlemi için harcanan saatlerin %97’sinin Symantec Endpoint Protection 11.0 ile kazanılabileceÄŸini söylüyor.

 

- Symantec Endpoint Security’nin uç noktalarda, sadece onaylanan uygulamalara eriÅŸim imkanı veren Uygulama Kontrolü (Application Control) fonksiyonalitesi, operasyonel verimliliÄŸin artmasında ve maliyetin azaltılmasında önemli bir belirleyici olarak görülüyor. Öyle ki, eriÅŸim yetkisi olmayan peer-to-peer uygulamalardanÂkaynaklanan aÄŸ kesintileri sadece tek bir kullanıcı bazında her yıl 2 milyon dolardan daha fazla bir maliyete neden oluyor.

 

Haberin Devamı

Symantec Uç Nokta GüvenliÄŸi, uç nokta ortamlarını günümüz tehditlerinden korumak isteyen kullanıcılar için oldukça kapsamlı güvenlik teknolojileri sunmasını yanı sıra, bellek gereksinimi açısından da avantajlı bir konuma sahip bulunuyor. BoÅŸ duran konumda bulunan bir bilgisayarda Symantec Uç Nokta GüvenliÄŸi, 24 MB’lık, oldukça düşük bir bellek alanı iÅŸgal ediyor, bu oran uç nokta güvenliÄŸine iliÅŸkin diÄŸer çözümlerle karşılaÅŸtırıldığında keskin bir düşüşü gözler önüne seriyor.Â

 

Bir Ãœründen BaÅŸka Bir Ãœrüne GeçiÅŸte ve Yatırımların Geri Dönüşünün En Ãœst Düzeye Getirilmesinde Yol Gösterecek Yeni Araç ve HizmetlerÂ

 

Symantec Uç Nokta GüvenliÄŸi ve Symantec AÄŸ EriÅŸim Kontrolü, BT departmanları olmayan küçük iÅŸletmelerden, yönetim zorluÄŸu ile karşı karşıya kalan binlerce uç noktaya sahip global kurumlara kadar oldukça geniÅŸ bir kullanıcı portföyüne hitap ediyor. Her kullanıcı ortamının bir diÄŸerinden farklı olduÄŸunu ön gören Symantec, uç nokta güvenliÄŸine iliÅŸkin ürünlerin deÄŸiÅŸtirilmesi, yeni ürün kullanımı, operasyon ve yönetim gibi konularda rehberlik edecek yeni araçlar geliÅŸtirmesinin yanı sıra, dış destek hizmetiÂde sunuyor.Â

 

Haberin Devamı

Symantec ayrıca,Âkullanıcıların Symantec Endpoint Seurity 11.0’dan hem daha etkin biçimde faydalanmaları hem de yatırımlarından daha hızlı geri dönüşüm elde etmeleri için uç noktalara iliÅŸkin bir takım iyileÅŸtirmeler ve kontrol fonksiyonaliteleri de sunuyor. Yeni Symantec Uç Nokta GüvenliÄŸi Entegrasyonu BileÅŸeni (Symantec Endpoint Protection Integration Component), Symantec Endpoint Protection ile Altiris yönetim platformunu birleÅŸtirerek kullanıcıların uç nokta güvenliÄŸine iliÅŸkin diÄŸer rakip çözümlerden Symantec çözümlerine geçiÅŸlerinde Symantec Uç Nokta GüvenliÄŸi’ni etkin bir ÅŸekilde kullanmalarına ve uç nokta konfigürasyonlarını kuvvetlendirmelerine kolaylık saÄŸlayan önemli bir araç olarak kabul ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!