Suriyeli muhalifler Cenevre’den umutsuz

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli muhalifler Cenevre’den umutsuz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2013 01:18

Suriyeli muhalifler Hürriyet’e yaptıkları açıklamada ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin kasım ayı ortalarında toplanabileceğini açıkladığı Cenevre 2 toplantısından umutsuz olduklarını açıkladılar.

Haberin Devamı

Suriye Ulusal Konseyi’nin ilk başkanı Burhan Galyun, kendileri dahil Fransa’nın, Türkiye’nin, Arapların, AB’nin Suriye sorunu çözümünde “oyun” dışı kaldıklarını söyleyerek “Oyunu sadece Rusya ve ABD yönetiyor. Cenevre’den çok önemli bir adım geleceğini tahmin etmiyoruz. Bugün çözüm için yapılması gereken 3 şey var: 1- Özgür Suriye Ordusu’nu yeniden ve daha güçlü organize etmek. 2- Cenevre zirvesini daha kapsamlı ve güçlü müzakere etmek. 3-Silah yardımı yapılıyor ama yeterli değil. ÖSO’ya silah, halka da insani yardımda bulunmak” dedi.

Muhaliflerin saflarına geçen Suriyeli eski bir General de, “Cenevre barış getirmeyecek. Çünkü bu koşullarda oradan önemli bir karar çıkmasının şartları oluşmuş değil. Önemli olan askeri bir müdahale değil, Suriye’deki bütün dinamiklerin temsil edildiği ulusal bir koalisyon kurmak ve herkesin inandığı bir isimle, politik çözüme geçmektir” dedi.

BAKMADAN GEÇME!