Stoltenberg bugün Türkiye’de... Erdoğan’ın yemin törenini izleyecek

Güncelleme Tarihi:

Stoltenberg bugün Türkiye’de... Erdoğan’ın yemin törenini izleyecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2023 07:00

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 11-12 Temmuz’da Vilnius’ta yapılacak zirve öncesinde İsveç’in üyeliği konusunda Türkiye’nin yeşil ışık yakmasına ilişkin beklentilerin iyice yükseldiği bir ortamda Ankara’ya geliyor.

Haberin Devamı

Bugün ve yarını kapsayan ziyaret iki boyutlu olacak. Stoltenberg, bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yemin törenine katılacak. Ziyaretin ikinci boyutunu Erdoğan ve diğer yetkililerle yapılacak görüşmeler oluşturuyor.

MASADA İSVEÇ VAR

Stoltenberg’in görüşmelerinde, bölgesel ve küresel konulara da değinilecek olsa da ana gündem maddesini İsveç’in NATO üyeliği oluşturacak. NATO’nun genelinde İsveç’in, Vilnius Zirvesi’nde masaya tam üye olarak oturabileceği görüşü hâkim. İsveç’in, geçen yıl NATO’nun Madrid Zirvesi’nde imzalanan üçlü mutabakattan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirdiğini düşünen Stoltenberg de bu görüşte olan isimler arasında.

TÖRENE AB DE KATILACAK

Çok sayıda lider ve bakanın katılmasının planlandığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin törenine Avrupa Birliği kurumları da temsilci gönderecek. Kurum başkanlarının programlarının uygun olmaması nedeniyle AB Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu’nun törende başkan yardımcısı seviyesinde temsil edilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

PAŞİNYAN DA GELİYOR

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da Erdoğan’ın yemin töreni vesilesiyle Ermenistan’dan son dönemde Türkiye’ye ilk ziyareti gerçekleştirecek.

CUMHURBAŞKANI’NIN YEMİN TÖRENİ BUGÜN

MECLİS Genel Kurulu bugün de saat 15.00’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreni için toplanacak. Oturuma sadece Cumhurbaşkanlığı ve TBMM’nin özel davetlileri katılacak. Yemin ederek resmen görevine başlayacak olan Erdoğan ardından Anıtkabir’e geçecek. Öte yandan kabine görevleri devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile 15 bakan özel oturumda yemin etmedi. AK Partili 16 milletvekili, yeni kabine üyelerine görevlerini devrettikten sonra gelecek hafta ilk oturumda yemin edecekler. Yeni kabinenin belli olmasıyla da milletvekili seçilerek Meclis’e giren bakanlar yemin edecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!