Son dakika... Mersin'de feci kaza: 10 kişi hayatını kaybetti, 39 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2024 21:50

Son dakika haberi... Mersin-Adana otoyolunda zincirleme kaza meydana geldi. İlk belirlemelere göre kazada 10 kişinin hayatını kaybetti, 39 kişi ise yaralandı. Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tarsus - Adana - Gaziantep Otoyolu’nda meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. İlgili makamlarımız, kazaya dair gerekli tahkikatı ivedilikle başlatmışlardır. Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun." ifadelerine yer verdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, ”Diyarbakır’dan İstanbul’a gitmekte olan bir yolcu otobüsü, Mersin ili Tarsus ilçesi Yenice Mahallesi mevkiinde otobanda iki binek araç ve bir kamyonla çarpıştı. İlk belirlemelere göre kazada maalesef 10 vatandaşımız hayatını kaybetti, 39 vatandaşımız ise yaralandı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Kaza, akşam saatlerinde Mersin-Adana Otoyolu Tarsus ilçesi Yenice mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Adana istikametinden gelen 34 SD 8821 plakalı Mercedes marka yolcu otobüsünün yağışlı havada kayarak devrilip karşı şeride geçmesiyle biri otomobil, biri pikap, biri kamyon 4 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. 

Son dakika... Mersinde feci kaza: 10 kişi hayatını kaybetti, 39 yaralı

Kaza yerine çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 39 kişi ise olay yerine gelen ekipler tarafından Adana ve Mersin'deki hastanelere sevk edildi.

Son dakika... Mersinde feci kaza: 10 kişi hayatını kaybetti, 39 yaralı

Haberin Devamı

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Mersin'deki kazayla ilgili açıklamada bulundu. Bakan Yerlikaya, açıklamasında, "Diyarbakır’dan İstanbul’a gitmekte olan bir yolcu otobüsü Mersin ili Tarsus İlçesi Yenice Mahallesi mevkiinde otobanda 2 binek araç ve 1 kamyonla çarpıştı. İlk belirlemelere göre kazada maalesef 10 vatandaşımız hayatını kaybetti, 39 vatandaşımız ise yaralandı" ifadesine yer verdi.

Son dakika... Mersinde feci kaza: 10 kişi hayatını kaybetti, 39 yaralı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından kazayla ilgili yaptığı paylaşımda, "Tarsus - Adana - Gaziantep Otoyolu’nda meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. İlgili makamlarımız, kazaya dair gerekli tahkikatı ivedilikle başlatmışlardır. Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

VALİ PEHLİVAN, KAZA YERİNE GELDİ

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da 10 kişinin hayatını kaybettiği kaza yerine gelerek görevlilerden bilgi aldı. Basına açıklamada bulunan Pehlivan, Diyarbakır'dan İstanbul'a gitmekte olan yolcu otobüsünün otoyolda seyir halindeyken bilinmeyen nedenle şerit değiştirmek isterken karşı şeride geçtiğini söyledi. Otobüsün devrilip, takla tarak karşı şeride geçtiğini aktaran Pehlivan, burada önce iki otomobille çarpıştığını ardından da kamyonun kazaya dahil olduğunu dile getirdi. İlk belirlemelere göre 10 kişinin kazada hayatını kaybettiğini açıklayan Pehlivan, "39 da yaralımız var. İntikalleri hastanelere gerçekleşti. Çok üzüldük, kayıplarımızı Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi. Pehlivan, otobüste 28 yolcu ve 4 mürettebat olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Son dakika... Mersinde feci kaza: 10 kişi hayatını kaybetti, 39 yaralı
Son dakika... Mersinde feci kaza: 10 kişi hayatını kaybetti, 39 yaralı

 

BAKMADAN GEÇME!