İliç'te bir madencinin cansız bedenine ulaşıldı

Güncelleme Tarihi:

İliçte bir madencinin cansız bedenine ulaşıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2024 21:53

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen heyelanda, akşam saatlerinde bir madencinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Bakan Bayraktar, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden 9 madenci kardeşimizi arama çalışmalarımızda bu akşam saatlerinde mangan ocağı olarak tabir edilen alanda bir işçi kardeşimize ulaştık. Diğer madencilerimiz için ekipler 7/24 çalışmalarını sürdürüyor. İşçi kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

9 işçiden cansız bedenine ulaşılan kişinin Uğur Yıldız (32) olduğu öğrenildi. 

CENAZESİ ERZİNCAN'A GETİRİLDİ

Uğur Yıldız'ın cansız bedeni kurtarma ekipleri tarafından toprak altından çıkarılarak otopsi yapılmak üzere gece saatlerinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma hastanesine getirildi. Yıldız´ın cenazesi burada yapılacak işlemlerin ardından yakınlarına teslim edilecek.

Haberin Devamı

Öte yandan, Uğur Yıldız´ın cenazesi bugün saat 16.00'da, Erzincan'ın Otlukbeli ilçesi Avcıçayırı Köyü'nde yapılacak tören ile toprağa verilecek. Yıldız´ın cenaze törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar´ın da katılması bekleniyor.

CHP'Lİ SARIGÜL'DEN AÇIKLAMA

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, madende bulunan işçinin cansız bedenine ilişkin açıklama yaptı. Sarıgül, "Uğur Yıldız canımıza ulaştık. 8 canımız maden faciası ile ilgili toprak altında. Bu facia büyük facia. Günler sonra Uğur Yıldız canımıza ulaşmanın derin bir üzüntüsünü yaşıyoruz. Annesinin ve babasının ellerinden öpüyorum. Toprak altındaki 8 tane canımızı takip etmeye devam ediyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!