Simülatör nedir? Simülasyon ne demek?

Güncelleme Tarihi:

Simülatör nedir Simülasyon ne demek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2019 09:39

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte farklı terimler ortaya çıktı, simülatör ve simülasyon da bunlardan biri. Simülasyon ve simülasyon günümüzde çoğu alanda uygulanan bir tekniktir. Peki, simülatör nedir? Simülasyon ne demek?

Haberin Devamı

Eğitim amaçlı kullanılan simülatör, uçak veya diğer karmaşık sistemlerin kontrollerinin ve kullanımının gerçekçi bir şekilde taklit edilmesini sağlamak için tasarlanmış yazılımlardır. Uçuş simülatörü, pilot için uçan makinenin ortamını simüle edebilen sanal gerçeklik sistemidir. Uçuş simülatörleri, büyük ölçüde pilot eğitimi için kullanılır, ancak uçak karakteristiklerini araştırmak, kullanım özelliklerini kontrol etmek, uçak tasarım ve geliştirmesini yapmak için de kullanılabilir.

Simülasyon ne demek?

Simülasyon veya farklılık, teknik olmayan anlamda bir şeyin benzeri veya sahtesi anlamında kullanılır. Teknik anlamda gerçek bir dünya süreci veya sisteminin işletilmesinin zaman üzerinden taklit edilmesidir. Sistem nesneleri arasında tanımlanmış ilişkileri içeren sistem veya süreçlerin bir modelidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!