Senegal ziyaretinde şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Senegal ziyaretinde şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2022 07:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Senegal ziyaretinde görev yapan Hayrettin Eren, önceki gün Senegal Stadı’nın açılış töreni sırasında kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Eren, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Haberin Devamı

Eren’in cenazesi dün Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen törenin ardından cenaze namazı için Ahmet Hamdi Akseki Camii’ne götürüldü. Buradaki törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kuvvet komutanları, bakanlar ve şehidin yakınları katıldı. Erdoğan, helallik alınmasının ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Senegal ziyaretinde şehit oldu

‘ÇOK YOL YÜRÜDÜK’

“Musallada bulunan Hayrettin kardeşimizle çok yol yürüdük, Afrika’da da beraberdik. Arkadaşlarımız son ana kadar gayret sarf ettiler. Fakat rabbim ne bir an ileri ne bir an geri o saat gelince emaneti alıyor. Biz kendisini iyi tanıdık, bildik. Allah için sevdik, mesleğe sarılışının ne denli onurlu olduğunu bildiğimiz kardeşimiz olarak uğurluyoruz.” Eren’in cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam saatlerinde de Eren’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak, Eren için taziyelerini iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!