Satıcı: THY uzlaşması 70 milyonu memnun etti

Güncelleme Tarihi:

Satıcı: THY uzlaşması 70 milyonu memnun etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2007 14:40

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, THY'deki uzlaşmadan ihracatçı kesim olarak memnuniyet duyduklarını ifade ederken, "Uzlaşmadan, sadece 12 bin THY çalışanı değil, 70 milyonluk Türkiye memnun olmuştur. Akıl ve sağduyu galip gelmiştir, Türkiye kazanmıştır" dedi.

THY'de uzlaşmayı değerlendiren Satıcı, yazılı açıklamasında, TİM olarak, Türk Hava Yolları’nda toplu sözleşme görüşmelerinin ilk gününden bu yana, “akıl ve sağduyu” çağrısı yaptıklarını anımsattı.

Satıcı, THY’nin sadece bir havayolu şirketi olmadığını, Türkiye’nin dış ticaretinin önemli bir bölümüne aracılık eden, ilaçtan soğuk zincir gerektiren birçok ürüne kadar ihraç ve ithal mallarını taşıyan, Türk ekonomisinin büyümesinin, üretmesinin, satmasının en önemli kurumlarından biri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İhracatçılar olarak taraf olduğumuzu ve greve gidilmemesi, tarafların uzlaşmasıyla ilgili olarak üzerimize düşen her görevi yerine getirme konusundaki kararlılığımızı ifade ettik. Bugün gelinen noktada, Başbakan’ın görevlendirdiği Bakanlarımızın da çabasıyla ortaya çıkan uzlaşma tablosu, hem THY, hem de sendika tarafından memnuniyetle kabul edilmiş görünüyor. Açıkçası bu tablodan, sadece 12 bin THY çalışanı değil, 70 milyonluk Türkiye memnun olmuştur. Akıl ve sağduyu galip gelmiştir, Türkiye kazanmıştır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!