Şah Fırat operasyonunun zamanlaması

Güncelleme Tarihi:

Şah Fırat operasyonunun zamanlaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 14:03

Ankara, Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki Türk askerlerinin boşaltılması ve türbenin taşınmasına ilişkin Şah Fırat operasyonunun zamanlamasını tartışıyor.

Haberin Devamı

Şah Fırat operasyonunun zamanlaması
Diplomatik kaynaklar, Şah Fırat operasyonunun ABD ile Türkiye arasında uzun süredir müzakere edilen "eğit-donat" anlaşmasının imzalanmasından iki gün sonraya denk gelmesine dikkat çekiyorlar.

"TÜRKİYE EĞİT-DONAT İLE SAFINI BELİRLEDİ"

Ankara kulislerinde, Türkiye'nin ABD ile 19 Şubat'ta, Suriye'deki ılımlı muhalif unsurların silahlandırılması ve askeri eğitim verilmesine ilişkin anlaşmayı resmen imzalaması ile, Türkiye'nin de "IŞİD karşısındaki koalisyona resmen dahil olduğuna" dikkat çekiyorlar.

Türkiye'nin de bu anlaşma ile birlikte resmen IŞİD'in "hedefleri arasına girdiği", IŞİD'in olası saldırısına en açık yer olan Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun da bu yüzden anlaşmanın imzalanmasından saatler sonra 21 Şubat'ta boşaltıldığına dikkat çekiliyor.

Haberin Devamı

IŞİD'E KARŞI İLK ÖNLEM İSİM DEĞİŞİKLİĞİ OLMUŞTU
"SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ", "SÜLEYMAN ŞAH SAYGI KARAKOLU"NA DÖNÜŞMÜŞTÜ

Türkiye'nin, Süleyman Şah Karakolu'nun IŞİD'den korunmasına yönelik ilk adım aslında IŞİD'in karakolu çevrelediği ilk günlerde alınmıştı.

Yıllardır "Süleyman Şah Türbesi" olarak anılan bölge, IŞİD bölgenin kontrolünü ele geçirip, türbeyi kuşatma altına aldığında aniden "Süleyman Şah Saygı Karakolu" olarak anılmaya başlanmıştı.

Hatta Dışişleri Bakanı olduğu dönemde, Mart 2014'te bölgeden "Süleyman Şah Türbesi" olarak bahseden Ahmet Davutoğlu da sonradan "Süleyman Şah Saygı Karakolu" adını kullanmaya başladı.

Bu isim değişikliğine de yine IŞİD'in türbelere karşı yaklaşımı olduğu o dönemde Ankara kulislerinde konuşulmuştu.

Kendi İslam anlayışında türbeye yer olmayan IŞİD, kontrol altına aldığı bölgelerdeki tüm türbeleri yıkmıştı. Türk yetkililer de bu nedenle Suriye içindeki toprakları IŞİD tarafından kuşatma altına alınınca, "türbe" kelimesini kullanmamaya özel dikkat göstermeye başlamışlardı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!